Padovanok delfinui šypseną

Rugpjūčio pradžioje surengtoje muzikinėje paramos akcijoje televizijos žiūrovai bus kviečiami aukoti lėšas Lietuvos jūrų muziejaus delfinams.

LNK televizijos ir Jūrų muziejaus rengiamoje labdaringoje akcijoje, pavadintoje „Padovanok delfinui šypseną", be atlygio sutiko dalyvauti garsūs šalies dainininkai ir grupės: „69 danguje", „InCulto", „G&G Sindikatas", „Biplan", Neringa Čereškevičienė su „Telebimbam", Igoris Kofas, Asta Pilypaitė, Vaidas Baumila ir kiti.

Koncertas įvyks rugpjūčio 2 dieną aikštėje priešais delfinariumą. Už surinktas lėšas bus nupirkta delfinams būtina medicinos įranga ir gerinama delfinariumo vandens kokybė.

Lietuvos jūrų muziejaus delfinariumas - vienintelis ne tik Lietuvoje, bet ir Baltijos šalyse. Šiuo metu jame gyvena aštuoni delfinai - Juodosios jūros afalinos, kurias būtina akylai prižiūrėti, kadangi šie gyvūnai serga tomis pačiomis ligomis kaip ir žmonės.

„Mūsų delfinams tikrai netrūksta specialistų priežiūros ir dėmesio. Mes stengiamės užtikrinti jiems pačias geriausias sąlygas. Tačiau labai trūksta technikos, kuri padėtų sekti delfinų sveikatos būklę ir laiku užkirsti kelią ligoms. Susirgus delfinui, sudėtingą medicininę įrangą tenka skolintis iš Klaipėdos ligoninių", - sako Lietuvos jūrų muziejaus direktorė Olga Žalienė.

Afalinos - šiltųjų jūrų gyventojos, tačiau Klaipėdoje jos ne tik aklimatizavosi, susilaukia jauniklių, dovanoja žiūrovams nepamirštamus pasirodymus, bet ir dalyvauja milžiniško visuomenės dėmesio susilaukusioje delfinų terapijos programoje. Šie žinduoliai padeda vaikams, sergantiems psichikos ir kitomis ligomis.

Specialistai pažymi, kad delfinai - itin protingi žinduoliai. Jie mėgsta bendrauti su vaikais ir dalytis emocijomis.

Kiekvienas Klaipėdos delfinas turi savitą charakterį, pomėgius ir, žinoma, vardą. Tai - Argas, Bitė, Gabija, Gilė, Glorija, Lima, Premija ir Nojus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių