Paauglys išsprendė 350 metų matematinę užduotį

Pasaulį nustebino matematika besidomintis paauglys, išsprendęs 350 metų senumo matematinę problemą, kurią iškėlė žymusis matematikas Isaacas Newtonas.

16-metis Shouryya Ray, kilęs iš Indijos, tačiau dabar gyvenantis Vokietijoje, įveikė dvi dalellės dinamikos teorijas. Nauji Sh. Ray sprendiniai dabar gali padėti mokslininkai apskaičiuoti mesto kamuoliuko skridimo kelią ir prognozuoti, kaip jis atsitrenks į sieną ir nuo jos atšoks, praneša „Discovery News“.

Per ekskursiją į Drezdeno universitetą Sh. Ray iš dėstytojų išgirdo, kad šio uždavinio išspręsti neįmanoma. Tačiau Kalkutoje gimęs moksleivis su tokia nuomone nenorėjo sutikti.

„Aš savęs paklausiau: „Kodėl ne?“ Negalėjau patikėti, kad sprendimo negali būti“, – vokiečių laikraščiui „Welt Online“ sakė jis.

Sh. Ray matematika susižavėjo dar būdamas visai mažas. Jį įkvėpė jo tėvas, Subhashis Ray, Freiburgo Technikos universitete dirbantis moksliniu bendradarbiu. Jo tėvas Sh. Ray skaičiavimo ėmė mokyti kai jam buvo šešeri.

Sh. Ray šeima į Vokietiją persikėlė kai jam buvo 12 metų. Berniukas tuomet nekalbėjo vokiškai, o dabar jis šia kalba šneka visiškai laisvai.

Galvodamas apie ateities planus, Sh. Ray svarsto, ar toliau rinktis matematikos, ar fizikos studijas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alius

Alius portretas
Toks jausmas, kad išversta su Google ir pamiršta ištaisyti klaidas... Graudu "Autoriau"...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių