Nykstančios Sumatros raganosių rūšies patelė atsivedė jauniklį

Viename Indonezijos draustinių Sumatros raganosių patelė atsivedė jauniklį - šis atvejis tik ketvirtas nelaisvėje per daugiau kaip šimtą metų, sako aplinkos apsaugos specialistai, kurių viltys išsaugoti šią rūšį sustiprėjo.

„Ratu atsivedė patinėlį 00 val. 45 min. šeštadienį (penktadienį 20 val. 45 min. Lietuvos laiku). Mama ir kūdikis jaučiasi puikiai“, - sakė zoologas Widodo Ramono, dirbantis draustinyje, esančiame pietiniame Sumatros salos pakraštyje.

Anksčiau trys Sumatros raganosiukai nelaisvėje pasaulį išvydo Jungtinėse Valstijose, Cincinačio zoologijos sode Ohajo valstijoje 2001, 2004 ir 2007 metais.

Dabartinio raganosio tėvas, Andalas, buvo pirmasis per 112 metų nelaisvėje atvestas Sumatros raganosis - 2001-aisiais Cincinatyje.

Amerikiečiai leido Andalui „išvykti“ į Indoneziją, kur jis buvo suporuotas su Ratu, kuri augo miške, bet dabar gyvena Sumatros raganosių draustinyje Vei Kambaso nacionaliniame parke.

Sumatros raganosiai atsidūrė prie išnykimo ribos. Malaizijoje ir Indonezijoje jų beliko mažiau kaip 200. Per pastaruosius 20 metų jų sumažėjo per pusę, prie to prisidėjo ir brakonieriai.


Šiame straipsnyje: raganosis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių