„Nokia“ stoja į kovą išmaniųjų telefonų rinkoje

Antradienį  prasidėjusiame kasmetiniame mobiliųjų technologijų renginyje „Nokia World“, kompanija „Nokia“ atskleidė visą “būrį“ naujų išmaniųjų telefonų, su kuriais sieks stiprinti savo pozicijas išmaniųjų telefonų rinkoje. Pristatyti modeliai turės atnaujintą „Symbian“ operacinę sistemą, kuri veikia sparčiau, yra patogesnė ir turi per 250 naujų savybių bei patobulinimų.

„Kovodami dėl išmaniųjų telefonų rinkos lyderės pozicijos jungiame aukštesnę pavarą, – sakė „Nokia“ vykdantysis viceprezidentas Niklas Savanderis. – Nors konkurencija aštrėja, „Symbian“ išlieka labiausiai paplitusia pasaulyje išmaniųjų telefonų platforma. Šiandien pristatomi nauji modeliai turės atnaujintą „Symbian“ operacinę sistemą, kuri veiks dar greičiau, bus patogesnė vartotojams ir geriau pritaikyta mobiliųjų aplikacijų kūrėjams“.

Ponas N. Savanderis taip pat pranešė, kad vartotojai jau nekantraudami laukia „Nokia N8” telefonų, turinčių geriausią kada nors telefone integruotą kamerą. „Vartotojų susidomėjimas „Nokia N8” modeliu didžiulis, mes fiksuojame didžiausius per visą „Nokia“ istoriją išankstinius telefono užsakymus internete, tad iš „Nokia N8“ tikimės gerų rezultatų”, – sakė „Nokia“ viceprezidentas.

Trys nauji bendrovės pristatyti „Symbian“ modeliai – tai „Nokia N7“, „Nokia C7“ ir „Nokia C6“.

Nauji modeliai – nuo verslo iki pramogų

„Nokia E7“ yra galingiausias verslo klasės išmanusis telefonas. Jame yra įdiegta el. pašto sistema „Microsoft Exchange ActiveSync“, telefonas turi aukščiausio lygmens verslo el. pašto sprendimus ir programas. „Nokia E7” lietimui jautrus ekranas yra 4 colių skersmens, telefone yra išstumiama visaženklė QWERTY klaviatūra. Šiame modelyje įdiegtos modernios technologijos, galima patogiai dirbti su dokumentais –  peržiūrėti lenteles, žiūrėti ar redaguoti prezentacijas; esant poreikiui, galima įdiegti ir informacijos saugumą sustiprinančius sprendimus.

Daug bendraujantiems socialiniuose tinkluose sukurtas „Nokia C7“, kuris išsiskiria dailia išvaizda ir yra plonas. Telefono darbastalyje galima matyti automatiškai atnaujinamus draugų įrašus „Facebook“ ar „Twitter“ socialiniuose tinkluose, naujausius laiškus savo „Gmail“ ar „Yahoo!” el. pašto dėžutėje. „Nokia C7” turi 3,5 colio skersmens lietimui jautrų AMOLED ekraną. 

Trečiasis iš naujų modelių – „Nokia C6“ (C6-01) – yra nedidelis ir stilingas išmanusis telefonas. Jis turi poliarizuotą 3,2 colio skersmens AMOLED ekraną, kuriam pritaikyta „Nokia ClearBlack“ technologija, leidžianti vaizdą prie ryškaus apšvietimo lauke matyti dar geriau. Šis telefonas pritaikytas mobiliosioms pramogoms ir bendravimui socialiniuose tinkluose. Telefone galima susikonfigūruoti el. paštą, parsisiųsti aplikacijų ir žaidimų iš „Ovi parduotuvės“.

Lietuvoje „Nokia C7“ turėtų pasirodyti lapkričio mėnesį, o „Nokia E7“, ir „Nokia C6“ – 2011 m. pradžioje.

Atnaujinta „Symbian“

„Nokia World“ renginyje pristatyti modeliai turės atnaujintą „Symbian“ operacinės sistemos versiją, kurioje – daugiau nei 250 naujų savybių ir patobulinimų, pavyzdžiui, telefonuose bus keli darbastalio langai, vienu metu bus galima dirbti su keliomis programomis (multitasking), vartotojo sąsaja tapo intuityvesnė ir užduoda mažiau klausimų vartotojui. Tuo pačiu „Symbian“  išlaikė milijonams vartotojų visame pasaulyje įprastą struktūrą, tad pereiti nuo paprasto mobiliojo telefono prie „Nokia“ išmaniojo telefono bus nesudėtinga.  Telefonų turėtojai taip pat galės pasinaudoti nemokamais „Ovi žemėlapiais“, parsisiųsti aplikacijų iš „Ovi parduotuvės“, naršyti po socialinius tinklus ir pasinaudoti daugybe kitų išmaniesiems telefonams būdingų funkcionalumo galimybių.

Naujoje „Symbian“ patobulinta ir vartotojo sąsaja su „Ovi parduotuve“. Ji ne tik gražesnė, bet ir leis vartotojams greitai pasiekti populiarias aplikacijas ar žaidimus, jau esančius ar greit pasirodysiančius „Ovi parduotuvėje“: „Angry Birds“, „Need for Speed Shift“ ir „Real Golf 2011”. Be to, „Ovi parduotuvėje“ ir toliau bus galima rasti išskirtinio turinio, pavyzdžiui „Audiotube“, „Tesco“, taip pat ir itin populiarias aplikacijas „Fring“, „Shazam“ ar „Asphalt 5“.

Dar išsamesni „Ovi žemėlapiai“

Naujų modelių savininkai galės nemokamai naudotis  išsamiausia pasaulyje navigacija pėstiesiems ir keliaujantiems automobiliu – „Ovi žemėlapiais“. Kompanija pristatė naujausią „Ovi žemėlapių“ „beta“ versiją, kurią jau šiandien galima parsisiųsti į telefoną ir naudotis išplėstu funkcionalumu bei detalesniais žemėlapiais.

 „Ovi žemėlapių“ „beta“ versijoje galima matyti metro, tramvajų ir traukinių žemėlapius 85 pasaulio miestuose, stebėti eismo intensyvumą, sužinoti informaciją apie parkavimo aikšteles ir degalines, gauti perspėjimus apie greičio apribojimus. Be to, naujoji versija leidžia vartotojams informuoti draugus apie savo buvimo vietą tekstiniu pranešimu (SMS) ar el. paštu.


Šiame straipsnyje: nokiaSymbian

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių