„Nokia“ pasigyrė didėjančiais telefonų „Lumia“ pardavimais

Viskas kada nors baigiasi, net ir tai, kas buvo bloga. Panašu, kad būtent tuo labai tiki suomių kompanija „Nokia“, kuri paskutinius keletą metų garmėjo bedugnėn, tačiau viltys pasiekti dugną nuolat toldavo: mobilių telefonų (tame tarpe ir išmaniųjų) pardavimai nuolat mažėja, tuo tarpu apie prarandamą rinkos dalį vaizdžiai kalba prasta finansinė padėtis.

Besiruošdama publikuoti savo finansinės veiklos 2012 m. IV ketvirtyje rezultatus, „Nokia“ nusprendė pradžiuginti investuotojus, ekspertus ir savo gerbėjus nauju pasiekimu. Pranešama, kad suomių kompanijos gaminami išmanieji telefonai „Lumia“ praėjusių metų paskutinį ketvirtį buvo parduodami geriau, nei tikėtasi. Pranešama, kad IV ketvirtyje buvo parduota 4,4 mln. „Lumia“ telefonų, tuo tarpu kai III ketvirtyje šis rodiklis siekė 2,9 mln. vienetų. Kartu pranešta, jog išmaniųjų telefonų „Asha“ serija taip pat pasiekė neblogų rezultatų – realizuota 9,3 mln. šių mobilių įrenginių.

Apibendrindama visus rezultatus ir bandydama prognozuoti 2013 m. I ketvirčio pardavimus, kompanijos „Nokia“ atstovai pažymėjo, kad šių metų pradžia nebus tokia optimistinė, kadangi paklausą lems sezoniškumas ir nepalanki konkurencinė aplinka. Reikia suprasti, kad suomių mobilių įrenginių gamintojas nesitiki geresnių nei per šventinius išpardavimus pasiektų rezultatų, kartu galima tikėtis, kad artimiausiu metu nebus pristatyta jokių naujienų, kurios galėtų kaip lygus su lygiais varžytis išmaniųjų telefonų rinkoje, t.y. šių metų tendencijos „5“ Full HD ekranas ir 4 branduolių procesorius“ „Nokia Lumia“ telefonuose greitu metu nepamatysime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių