Nešiojamųjų kompiuterių tendencijos 2016 metais

Rinkos tyrimų bendrovė „IHS iSuppli“ teigia, jog per kitus ketverius metus nešiojamieji kompiuteriai pradės vis dažniau naudoti keturių branduolių procesorius. Tai reiškia, jog juos turės ne tik brangesni modeliai, tačiau ir pigesni, kurie šiuo metu paprastai pasižymi dviejų branduolių procesoriais.

Nešiojamųjų kompiuterių, kurie turės keturių branduolių procesorius, bus parduota beveik keturis kartus daugiau 2016 metais, nei dabar, 2012 metais. Neva 2016 metais tokių nešiojamųjų kompiuterių bus parduota 180 milijonų vienetų, kas sudarys 59 proc. visų nešiojamųjų pardavimų.

Šiuo metu situacija, žinoma, yra kita. Šiais metais bus parduota apie 48 milijonai nešiojamųjų kompiuterių, kurie turi keturių branduolių procesorius, o tai tesudaro 22 proc. visų nešiojamųjų kompiuterių pardavimų. Visgi kas gi įtakoja ir įtakos tokį pasikeitimą?

Visų pirma, kas be ko, keturių branduolių procesorių kaina, kuri bus mažesnė. Visų antra, vartotojai nori vis daugiau galios savo nešiojamajame kompiuteryje. Taipogi ypač populiarėjant galingiems išmaniesiems telefonams ir planšetiniams kompiuteriams, nešiojamiesiems reikia būti bent pora žingsnių priekyje kalbant apie spartą.

„IHS iSuppli“ neužmiršo paminėti ir kitos naujovės, tai yra diskasukio. Ir nors nežvelgiant į tai, kad „Blu-Ray“ formate įrašytų filmų parduodama vis daugiau, „Blu-Ray“ diskasukių ir „Blu-Ray“ diskų kainos vis mažėja, tik 16 proc. nešiojamųjų 2016 metais turės tokius diskasukius. Tai, žinoma, nėra daug, tačiau šiemet šis skaičius, kaip spėjama, tesieks 6 proc..



NAUJAUSI KOMENTARAI

aha

aha portretas
palauksiu 2016 tada pažiūrėsiu......manau autorius žiauriai klysta....

A

A portretas
Aš priešingai, manau, jog teisus. Tai gali nutikti netgi anksčiau atsižvelgiant į IT populiarumą Lietuvoje.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių