Naujasis „Apple“ produktų karalius - „iPad 4“ (foto)

Turbūt didžiausiu netikėtumu San Chosė mieste (JAV) vykusiame „Apple“ renginyje tapo net ne „iPad mini“, o ketvirtos kartos „iPad“ premjera. Taip, taip, „iPad 3“ tyliai keliauja į istorijos sąvartyną, o baliuje karaliumi bus ketvirtos kartos „iPad“.

Naujokas gavo tą patį 9,7“ įstrižainės „Retina“ ekraną su 2048 x 1536 taškų raiška (264 ppi), dar šių metų kovą debiutavusią 5 MP raiškos „iSight“ kamerą su galimybe filmuoti HD 1080p režimu, tačiau „30-pin“ sąsaja buvo pakeista į „Lightning“ lizdą, kuris buvo pristatytas prieš mėnesį kartu su išmaniuoju telefonu „iPhone 5“.



Dar vienu ketvirtos kartos „iPad“ privalumu tapo naujasis „Apple A6X“ procesorius, kurio grafikos posistemė yra dvigubai spartesnė, nei ankstesnio modelio A5X. Nežiūrint į padidėjusį produktyvumą, planšetinis kompiuteris vis dar gali pasigirti iki 10 valandų baterijos darbo laiku.

„iPad 4“ taip pat platesnį LTE tinklų palaikymą. Nežinia, ar naujokas galės palaikyti Australijos 4G mobiliuosius tinklus, tačiau pranešama, kad planšetė dirbs su „Sprint LTE“ (JAV), palaikys ir D. Britanijos ketvirtos kartos mobiliojo ryšio tinklus. „iPad FaceTime“ kamera taip pat buvo atnaujinta, todėl nuo šiol galės palaikyti HD vaizdo konferencijas.

Ketvirtos kartos „iPad“ kainuos lygiai tiek pat, kiek ir pirmtakai: bazinės komplektacijos su 16 GB versija ir „Wi-Fi“ moduliu kainuos 499 dolerius, o pasirodymas žadamas lapkričio 2 d., tuo tarpu už modelį su 16 GB kaupikliu ir LTE modemu teks atiduoti 629 dolerius, o jo palaukti teks dar keletą savaičių po „Wi-Fi“ versijos pasirodymo.


Šiame straipsnyje: iPadiPad 4Appleiphone

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių