Naujas Larso von Triero filmas nušvilptas Kanuose

Danų režisieriaus Larso von Triero filmas „Antikristas“ Kanų kino festivalyje susilaukė žiūrovų ironiškų pašaipų, nusivylimo atodūsių, skystų plojimų ir triukšmingo pasipiktinimo.

Sutuoktinių, kuriuos vaidina aktoriai Willemas Dafoe ir Charlotte Gainsbourg, mėginančių išgyventi vaiko žūtį, istorija tapo vienu labiausiai aptarinėjamų darbų, pateiktų festivalyje.

Priekabi Kanų auditorija - kritikai ir spaudos atstovai - dažnai garsiai reaguoja per filmų peržiūras, bet, žiūrėdama „Antikristą“, reagavo net pernelyg demonstratyviai.

Daugeliui žiūrovų taip pat nepatiko tai, kad L.von Trieras skyrė savo darbą Rusijos režisieriui Andrejui Tarkovskiui. Retus plojimus, pasirodžius titrams, užgožė nepatenkintų žiūrovų triukšmas.

Filmas prasideda sulėtintais nespalvotais vaiko žūties kadrais skambant vis garsėjantiems Hendelio muzikos garsams.

W.Dafoe herojus - gydytojas, mėginantis padėti savo žmonai išgyventi tragediją ir atsisakyti vartoti stiprius antidepresantus. Pora nusprendžia persikelti gyventi į atokų namą apleistame miške, bet Ch.Gainsbourg herojė išprotėja.

Išbandymai, kuriuos ji sukelia pati sau ir savo vyrui, šokiravo auditoriją. Vienas JAV kritikų pavadino filmą „įžeidžiamu“ ir nusistebėjo, kad jis iš viso pateko į konkurso programą.

Filmo "Antikristas" anonsas



NAUJAUSI KOMENTARAI

kinomanas

kinomanas portretas
jau sudomino. Larso von Triero filmas negali būti blogas. netikiu komisija ir pirmiausiai norėčiau pažiūrėti pats

Cuba

Cuba portretas
Aha vienas JAV kritikas sake......tai turbut geriau ziureti ta Holivudo slamsta....... butinai nueisiu paziureti Larso.......

Vincentas V.

Vincentas V. portretas
Na filmo geruma ar bloguma daugiau lemia ne rezisierius o auditorija. Vieniems patinka Von Trieras, kitiems ne. Bet straipsnis siam jo filmui padare gera reklama. Mane bent jau sudomino pasidometi daugiau.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių