NASA gina Rusijos kosminių laivų patikimumą

Nepaisant virtinės incidentų, susijusių su Rusijos kosminių aparatų paleidimu pernai, NASA įsitikinusi, kad partneriai Rusijoje yra pajėgūs vykdyti skrydžius į Tarptautinę kosmoso stotį (TKS), pareiškė programos vadovas.

TKS programos vadovas iš NASA Michaelas Saffredini ketvirtadienį reporteriams tokį patikinimą išsakė po to, kai dėl nesenų techninių kosminio aparato „Sojuz“, gabenančio įgulas į TKS, problemų kovo 29 dieną numatytas startas buvo atidėtas iki gegužės vidurio.

„Tai labai liūdnas įvykis, bet tai (kosminių laivų paleidimas) nelengvas dalykas, ir visko būna“, - sakė M.Saffredini.

„Aš nežinau priežasties - tai galėtų būti valdymo prietaisai, tai galėtų būti žmogaus veiksnys. Jie dabar aiškinasi. Bet aš visiškai įsitikinęs, kad jie suras priežastį ir pašalins ją ateityje“, - sakė jis.

Nuogąstauti dėl Rusijos kosminė programos buvo imta po to, kai laikotarpiu nuo 2010 metų gruodžio iki 2011 metų gruodžio nesėkme baigėsi penki kosminių aparatų paleidimai.

Šiuo metu tik Rusija turi kosminių aparatų, tinkančių kosmonautams skristi į TKS, kurią ji valdo drauge su JAV, kai kuriomis Europos šalimis, Japonija ir Kanada.

NASA moka Rusijai maždaug 60 mln. dolerių už vieno astronauto skrydį kosminiu laivu „Sojuz“.

„Praėję metai tapo jiems išbandymų metais“, - sakė M.Saffredini, kalbėdamas apie kolegas Rusijoje.

„Aš manau, jog jie susirūpinę dėl to, kad kai kurios šakos problemos netaptų sisteminėmis . Bet aš noriu jums pasakyti, kad požiūris į valdomų skraidymo aparatų paleidimą visiškai skiriasi nuo nevaldomų. Jų sistemos labai, labai patikimos“.


Šiame straipsnyje: NASAKosmosas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Virgis

Virgis portretas
Nesutinku is principo.Rusu gamybos daiktai negali buti geri kaipo tokie.

pirmam

pirmam portretas
eik tu debile,ir nesutik ne tavo reikalas!!!!isgama lietuviska

Antram-

Antram- portretas
Taigi pasakyk ,kuo Rusija gali pasigirti:-automobiliais,kompiuterine technika,televizoriais,mikrobanginemis,buitinemis dujinemis,duso maisytuvais,padangomis,telefono aparatais,dviraciais...kuo.? Net lektuvus ir tuos i Europa neisileidzia.Tad nereikia purvais spiaudytis.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių