Muzikantai dainas kuria vištidėje

Muzikos gerbėjai tikriausiai nustebs sužinoję, kad viena Lietuvos grupė savo įrašų studiją įkūrė vištidėje. Dvejus metus lengvąjį roką grojantys vyrukai „Sweetsalt" koncertavo su „Prodigy" ir Timbaland vienoje scenoje, tačiau apie tai, kad jie dainas kuria vištidėje, jiems niekas nepasakė.

Šeštadienį TV1 laidoje „New Music" - artimesnė pažintis su keturiais „Sweetsalt" nariais, kurie per savo karjerą koncertavo jau kelias dešimtis kartų ir gali pasigirti laimėję prestižinį MTV muzikos konkursą „Coca-cola Sound Wave".

Vokalistas, gitaristas ir fizikos studentas Rokas Dobužinskas (20 m.), klavišininkas gimnazistas Pijus Ganusauskas (19 m.), bosistas ir būsimasis inžinierius Šarūnas Dirsė (23 m.) ir būgnininkas Jurgis Cicėnas (24m) jau gali didžiuotis sukūrę profesionalų vaizdo klipą ir pasirodymu vienoje scenoje su grupe „Prodigy", atlikejais Timbaland bei Missy Eliot „Coce live music" festivalyje Krokuvoje.

Savo muzikos stilių apibūdinate kaip „rock soft alternative indie". Ką tai reiškia?

Rokas : Manome, jog esame „soft" rokeriai. Daug kas mano, kad mes esame „power pop" stiliaus atstovai.

Jūsų biografijoje - įdomus faktas: įrašų studiją įsirengėte tiesiog vištidėje...

Pijus: Ne iš gero gyvenimo taip atsitiko... Bet dabar vištidę įsirengėme moderniai ir turime jaukią studiją.

Ar ypatinga atmosfera įkvepia kūrybai?

Rokas: visa mūsų kūryba vyksta vištidėje, ten yra mūsų kūrybinė irštva. Ten neaptiksite nei plunksnų, nei vištų, mes ją įsirengėme kaip normalią studiją. Bet ta keista atmosfera išliko.

Daugelis jaunų grupių jums gali pavydėti: laimėjote MTV konkursą, sukūrėte profesionalų ir brangų klipą, koncertavote vienoje scenoje su „Prodigy"...

Rokas: Visa sėkmė prasidėjo tuomet, kai užsiregistravome į „Sound Wave" konkursą. Laimėjome ir gavome prizą - galimybę sukurti vaizdo klipą. Po to nuvykome į festivalį „Be2gether", dar vėliau - į Lenkijoje vykusį festivalį „Coce Live Music Festival". Nors ten vyrauja R‘n‘B stiliaus kultas, festivalyje mus sutiko šiltai. Galime pasigirti, kad organizatoriai mumis rūpinosi taip pat maloniai, kaip grupe „Prodigy". Visi ten buvo lygūs, o tai ir yra svarbiausia.

„Sweetsalt" vaizdo klipas „Running in Circles" („Bėgimas ratu")


Šiame straipsnyje: SweetsaltProdigy

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių