Moterys lenkia vyrus visur, išskyrus atlyginimų sritį

Tyrimai rodo, kad moterys daug kur perspjauna vyrus ir gyvena už juos geriau. Pavyzdžiui, turi mažiau tikimybės prarasti darbą per krizę.

Tyrimai rodo, kad moterys daug kur perspjauna vyrus ir gyvena už juos geriau. Pavyzdžiui, turi mažiau tikimybės prarasti darbą per krizę. Taip pat yra linkusios labiau rūpintis savo sveikata reguliuodamos mitybą ir lankydamosios pas gydytojus.

Kaip praneša portalas „Pinigų karta“, anot Lygių teisių ir žmogaus teisių komisijos, vyrai negyvena taip ilgai kaip moterys, yra linkę kur kas labiau nutukti ir tris kartus dažniau nusižudo.

Tyrimas atskleidžia, kad kai kur vyriškumas gali būti laikomas neigiama savybe. Vyrai dažniau tampa nusikaltimų aukomis, negu moterys. Didžioji dalis nužudytųjų aukų – vyrai, ir būtent vyrai dažniau kenčia nuo prievartos. Taip pat nustatyta, kad vyrai daug dažniau netyčia žūva darbe. Vyrams šiandien nepalyginamai sunkiau susirasti darbą.

„Moterys už vyrus šiandien geresnės ir išsilavinimo, ir profesine, ir sveikatos prasmėmis. Vis dėlto atlyginimų skirtumas išlieka. Po 30 metų skirtumo mžaėjimo, pažanga, atrodo, sustojo“, – teigiama pranešime.

Tyrimo organizatoriai spėja, kad atlyginimų skirtumas gali atsirasti dėl to, kad moterys išeina vaiko auginimo atostogų, po jų dažnai nebegrįžta dirbti. Taip pat pastebėta, kad penkiasdešimtmetės dažnai paaukoja savo laiką, pinigus, darbo perspektyvas ir sveikatą, kad pasirūpintų senstančiais tėvais.


Šiame straipsnyje: atlyginimasmoterisvyras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių