Mokslininkai: politinės pažiūros gali būti įgimtos

Londono universiteto mokslininkai padarė sensacingą pareiškimą, kad konservatoriais veikiausiai gimstama, o ne tampama, rašo britų dienraštis „The Daily Telegraph“.

Mokslininkų teigimu, konservatyvių pažiūrų žmonių centrinė smegenų dalis, vadinama migdoliniu kūnu ir siejama su baime bei kitomis emocijomis, yra didesnė. Savo ruožtu, tokių žmonių priekinė smegenų dalis, siejama su drąsa ir optimistiniu požiūriu į gyvenimą, yra mažesnė.

„Įdomų“ ryšį Londono universiteto mokslininkai aptiko ištyrę dviejų parlamento narių ir 90 studentų smegenis. Jie nustatė, kad dviejų minėtų parlamentarų smegenų dalių dydis yra tiesiogiai susijęs su politinėmis pažiūromis. Vis dėlto tyrimo dalyviai buvo suaugę žmonės, todėl mokslininkai negali tvirtai teigti, ar jie gimė su tokiomis smegenimis, ar jos ilgainiui tokios išsivystė.

„Mus labai nustebino faktas, kad esama smegenų vietų, kurios leidžia nuspėti politines pažiūras. Tai itin įdomų, nes iš tiesų leidžia teigti, jog mūsų smegenyse yra kažkas, susijęs su politinėmis pažiūromis, ir tai užkoduota mūsų smegenyse, arba mūsų smegenų struktūroje yra kažkas, kas lemia politines pažiūras“, – sakė profesorius Džerantas Risas (Geraint Rees).


Šiame straipsnyje: politinės pažiūros

NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha

Cha portretas
Tai ir sakom, kad q'Bilizmas - tai diagnozė! :-D
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių