Mokslininkai įvardijo saugiausią šriftą

Kalifornijos universiteto Regėjimo ergonomikos laboratorijos mokslininkai kompiuterinį teksto šriftą „Verdana“ įvardijo kaip patį saugiausią žmogaus regėjimui.

 Saugiausio šrifto tyrimą inicijavo bendrovė „Microsoft“, siekusi išsiaiškinti kompiuterinių šriftų ergonomiškumo ypatumus.Mokslininkams vadovavo profesorius Jimas Sheedy.

Kaip praneša technologijos.lt, „Verdana“ šriftas ypatingas tuo, kad juo parašyti tekstiniai simboliai yra stambesni nei kitų populiariųjų šriftų simboliai. „Verdana“ šrifte erdvesni ir tarpai tarp simbolių. Šis šriftas nėra įmantrus, todėl ir patogus akiai.

Žinoma, kiekvieno asmeninės simpatijos ar nepakantumas teksto šriftams yra subjektyvus reikalas.

Mokslininkai mano, kad skaitant „Verdana“ šriftu surinktus tekstus yra mažiau varginami akių raumenys. Tai esą leidžia išvengti trumparegystės ir kompiuterinio regėjimo sindromo, kuris gali atsirasti daug laiko prie kompiuterio praleidžiantiems žmonėms.

„Verdana“ šriftą 1996 metais „Microsoft“ korporacijai sukūrė menininkas Matthew Carteris. Nuo tada šriftas buvo naudojamas pačiais įvairiausiais tikslais.

Specialistai taip pat pažymi, jog optimalus šrifto dydis darbuojantis „Verdana“ šriftu turėtų būti nuo 10 iki 12.

„Jei šrifto dydis yra triskart mažesnis už akiai patogų dydį, juo parašytą tekstą skaitančiam žmogui tenka kaip reikiant įtempti regos organų raumenis, – pažymi tyrėjų grupės vadovas J. Sheedy. – Tai, savo ruožtu, silpnina regėjimą ir blaško dėmesingumą.“


Šiame straipsnyje: šifraskompiuterisverdena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių