Moksleivių su specialiaisiais poreikiais ugdymui – 16 mln.litų

Daugiau atidumo ir pedagoginės pagalbos vaikams su specialiaisiais  poreikiais – šiems  tikslams įgyvendinti skiriama  apie 16  mln. litų iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų ir valstybės biudžeto.  

Švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius pasirašė įsakymus dėl lėšų skyrimo bendrojo lavinimo mokyklų projektams, kurie aprėps didelę mokyklų tinklo dalį.

Kaip rašoma Švietimo ir mokslo ministerijos pranešime, pačių mokyklų pasiūlyta priemonių įvairovė padės plėtoti švietimo paslaugų prieinamumą ir  kvalifikuotą švietimo pagalbą tiems vaikams, kuriems dėl įvairaus pobūdžio fizinės negalios - judėjimo, kalbos  ar kitų sutrikimų sunkiau mokytis, integruotis į visuomeninį gyvenimą.

Švietimo ir mokslo viceministro Vaido Bacio teigimu, šie projektai leis plačiai pritaikyti geriausią Lietuvos ir kitų šalių specialiosios pedagogikos patirtį. „Tikimės, kad jų pagrindu netolimoje ateityje sukursime pažangesnę sistemą, kad  tokie moksleiviai nejaustų atskirties, visavertiškai įsitrauktų į mokslus ir neformalaus ugdymo veiklas, - sako viceministras .–Turime padėti mokytojui ir mokiniams, kuriems reikia skirti daugiau dėmesio ir pagalbos. Mūsų visuomenės narių integracijos egzaminą  mokykla turi laikyti aukštais pažymiais.“ 

Mokyklose bus plėtojamos specialiosios pagalbos paslaugos, steigiami mokytojo padėjėjų etatai, įdarbinami papildomai specialistai, bus galima įsigyti inovatyvių mokymo priemonių ir kompiuterinės technikos,  kuri pagerins ugdymo kokybę.

Projektai suteiks naujų galimybių vaikams su specialiaisiais poreikiais  įsitraukti į neformalaus ugdymo veiklą, lankyti jų polinkius ir poreikius  atliepiančius būrelius, dalyvauti išvykose į  muziejus, teatrus,  rengti  vasaros stovyklas ir kt. Meno, kaip terapinės ir komunikacijos priemonės, panaudojimas leis ugdyti gebėjimus, socialinius įgūdžius, o informacinių technologijų taikymas paskatins visapusiškesnį žinių įsisavinimą.  Tikimasi, kad įvairios veiklos padės moksleiviams su specialiaisiais poreikiais ugdyti kūrybiškumą, stiprinti  savirealizaciją, adaptuotis visuomenėje, surasti savo galimybes atitinkančią veiklą ir pasirinkti tinkamą specialybę. 


Šiame straipsnyje: ugdymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

666

666 portretas
gal galima butu suzinoti vaiku skaiciu ? kauno diena nebukit tokie pigus , nors kazka darasykit o netik perasykit
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių