Moksleiviai Marijampolėje šturmavo SMS žinutės rašymo greičio rekordą

Antradienį Marijampolėje moksleiviai susigrūmė dėl teisės vadintis greičiausiai SMS žinutes mobiliuoju telefonu rašančiu moksleiviu.

Čia vykusio „PILDYK SMS lenktynių“ etapo dalyviai patvirtino, kad ir šiemet galima tikėtis įspūdingų pasiekimų – marijampolietis Dovydas Stanaitis 8 sekundėmis viršijo Lietuvos rekordų knygoje užfiksuotą greitojo SMS rašymo rekordą.

Lenktynės vyko Marijampolės Rygiškių Jono gimnazijoje. Kad patektų į finalą Marijampolės profesinio rengimo centro moksleivis turėjo įveikti 45 varžovus ir pademonstruoti nepaprastą pirštų miklumą.

D. Stanaitis 175 ženklų (378 telefono klaviatūros mygtukų paspaudimai) žinutės tekstą mobiliajame telefone parašė per 43,63 sekundės. Moksleivio SMS rašymo tempas – beveik 9 telefono
mygtukų paspaudimai per sekundę.

Pernykščio Lietuvos rekordo autorė, Vilniaus Užupio gimnazijos auklėtinė Marija Dagytė tą pačią žinutę parašė per 51,63 sekundės, telefono mygtukus spustelėdama daugiau nei 7 kartus per sekundę.

Tradicinėse, jau trečius metus visoje Lietuvoje rengiamose „PILDYK SMS lenktynėse“ mokiniai demonstruoja ne tik rankų miklumą bei gebėjimą naudotis šiuolaikinėmis technologijomis, bet ir lietuvių kalbos žinias – žinutės tekstą varžybų dalyviai turi parašyti taisyklingai, naudodami lietuviškas raides ir skyrybos ženklus.

„PILDYK SMS lenktynes“ organizuoja telekomunikacijų bendrovė „Tele2“ kartu su Lietuvių kalbos institutu, visuomeniniu projektu „Drąsinkime ateitį“ ir jį palaikančia Švietimo ir mokslo ministerija.

Lenktynės rengiamos siekiant paskatinti jaunimą vartoti lietuvių kalbą informacinėse technologijose. Tradicinėmis tapusios lenktynės kasmet sulaukia vis didesnio jaunųjų piliečių susidomėjimo – pernai jose dalyvavo apie 2500 moksleivių.

Varžybų dalyviai rungtyniauja, kas greičiau telefonu parašys frazę „Ančiasnapis – tai monotipinės ančiasnapių genties žinduolis. Tai unikalus Australijos žemyno gyvūnas, turintis panašų į anties snapą, plėvėtas kojas ir panašią į bebro uodegą“. Tekstą būtina parašyti taisyklingai, o už padarytą klaidą dalyviui skiriamos dvi baudos sekundės.

„PILDYK SMS lenktynės“ rengiamos 53 Lietuvos mokyklose, kiekvienoje bus atrinkta po vieną greičiausiai ir taisyklingiausiai rašantį moksleivį, kuris gegužės mėn. dalyvaus lenktynių finale Vilniuje. Nugalėtojui atiteks pagrindinis 10 tūkst. litų prizas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių