Mokantiems nardyti - akistata su rykliais

Kauno prekybos ir laisvalaikio centro „Mega" povandeninio nardymo centras renka pirmąją nardymo kursų grupę. Baigusieji šiuos kursus galės povandeninį pasaulį pažinti centre įsikūrusiame akvariume, kur plaukioja rykliai.

Tarptautinius standartus atitinkantys povandeninio nardymo kursai bus organizuojami pagal profesionalių nardymo instruktorių asociacijos PADI programą. Kursų programą sudaro teoriniai užsiėmimai klasėje, treniruotės baseine ir nardymo pramogos atvirame vandenyje.

Povandeninio nardymo naujokai galės rinktis pradinio lygio kursą, o pažengusieji savo žinias ir įgūdžius lavins aukštesnio lygio programoje.

Nardymo kursus organizuoja patyrusi „Baltic Aquarium Services" komanda, kuri prižiūri ir pramogų centro akvariumą su rykliais.

Mokytis nardyti galės visi norintieji. Vienintelis paribojimas -amžiaus cenzas. Pageidaujama, kad nardymo centro lankytojai būtų ne jaunesni nei aštuonerių metų.

„Žmonės neria į vandenų gelmes, kad ten atrastų kitokį pasaulį, kupiną tylos ir ramybės, kad pabėgtų nuo kasdienybės rutinos, kad susitiktų su mažesniaisiais savo broliais, gyvenančiais vandenyse, kad pasitikrintų savo fizines ir emocines galias, kad atgautų gyvenimo džiaugsmą, - pasakojo Profesionalus nardymo instruktorius Vytautas Danyla. - Vandenų pasaulis toks taikus ir saugus, gražus ir harmoningas, tik reikia jį atrasti".

Baigusieji kursus už tam tikrą mokestį galės panerti į prekybos ir laisvalaikio centro akvariumo gelmes. Šiame akvariume, kuris patenka į Lietuvos rekordų knygą kaip aukščiausias akvariumas, gyvena daugiau nei 800 tropinių žuvų, kurios priklauso 30 skirtingų rūšių. Nemaža dalis iš Indijos, Ramiojo, Atlanto vandenynų ir Raudonosios jūros kilusių tropinių gražuolių - vienintelės tokios Lietuvoje.

Evaldo Butkevičiaus nuotr. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių