Misija – internetas bibliotekoms ir kaimiškųjų vietovių gyventojams

Lietuvos radijo ir televizijos centras (Telecentras) iš visoje šalyje įsteigtų bevielio interneto ryšio zonų pusę skiria kaimiškų vietovių gyventojams, rašoma centro pranešime spaudai.

Didžioji dalis (apie 80 proc.) iš beveik 400 Telecentro interneto paslaugomis besinaudojančių bibliotekų taip pat yra ne miestuose, o rajonuose.

„Nuo didžiųjų gyvenamųjų centrų nutolusias gyvenvietes internetas pasiekia lėčiau nei miestus, todėl mūsų paslauga „Erdvės“ puikiai užpildo šią nišą. Belaidėmis technologijomis ryšį suteikiame net labai nutolusiose vietovėse, dažnai tokiose, kur jokie kiti operatoriai paslaugų neteikia“, – sako Telecentro komercijos direktorius Egidijus Ropė.

Apie 80 proc. interneto „Erdvės“  naudotojų – rajonų gyventojai ir įmonės.

Mobilųjį ryšį Telecentras pirmiausiai įdiegė didžiuosiuose ir mažesniuose miestuose, tačiau jis pasiekia ir kai kuriuos nutolusius miestų rajonus, mažas gyvenvietes, sodų bendrijas (šiuo metu prieinamas apie 70 proc. šalies gyventojų) ir toliau yra plečiamas visuose regionuose.

Iš pradžių tik mobiliojo 4G interneto „Mezon“ naudotojams skirtomis Telecentro Wi-Fi ryšio zonomis nuo 2012 gali naudotis visi Lietuvos gyventojai. Absoliuti jų dauguma – kaimiškose vietovėse, o turint omenyje nuolat didėjantį išmaniųjų įrenginių populiarumą, šis tinklas esmės išplėtė galimybę naudotis internetu.

„Tobulėjant ryšio technologijoms interneto paslaugos natūraliai papildė ir integravosi į mūsų bendrovės veiklą, kurios didžiąją dalį tradiciškai sudarė radijo ir televizijos programų siuntimo paslaugos. Jau keletą metų mes teikiame mišrias – vaizdo ir garso transliacijų internetu, taip pat ir tiesioginių mobiliųjų transliacijų paslaugas“, – pasakoja E. Ropė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tomas

tomas portretas
Tankiukai.lt strateginis zaidimas, startuos balandzio 30d. (galite isbandyti ir dabar)..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių