Mirė televizoriaus nuotolinio valdymo pultelio išradėjas

Inžinierius Eugene'as Polley, kuris 1955-aisiais išrado pirmąjį televizoriaus nuotolinio valdymo pultelį, mirė dėl natūralių priežasčių, būdamas 96 metų amžiaus, antradienį pranešė jo ilgametė darbovietė „Zenith Electronics“.

Kompanijos, kuri yra Pietų Korėjos „LG Electronics“ padalinys ir anksčiau vadinosi „Zenith Radio Corporation“, pranešime sakoma, kad šis čikagietis sekmadienį mirė ligoninėje.

E.Polley į „Zenith Radio“ atėjo dirbti 1935 metais, o tarp 18 patentuotų jo išradimų yra pirmasis nuotolinio valdymo pultelis „Flash-Matic“, kuriuo būdavo galima įjungti ir išjungti televizorių, taip pat - perjunginėti kanalus.

Tas į pistoletą panašus pultelis veikė šviesos pluošto principu, drauge su keturiais šviesos elementais kiekviename televizoriaus ekrano kampe. Tačiau jis keldavo ir tam tikrų nepatogumų, ypač - saulėtomis dienomis, ir 1960-aisiais buvo pakeistas ultragarsiniu „Zenith Space Command“.

Antrojo pasaulinio karo metais E.Polley kompanijoje „Zenith“ tobulino JAV kariškių radiolokacijos sistemas, o vėliau padėjo sukurti automobilių radijo aparatus ir vaizdo diskus - šiandieninių DVD pirmtakus.

1997 metais drauge su „Space Command“ išradėju Robertu Adleriu jis gavo „Emmy“ apdovanojimą už bevielių nuotolinių valdymo prietaisų televizoriams išradimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Miro

Miro portretas
Tinginių TV snaudalių draugas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių