Mieliausias pasaulio gyvūnas, sugebantis atsiauginti savo organus

Tinklapis gapyear.com po daug diskusijų sukėlusio mieliausio pasaulio šuns Boo rinkimų, nusprendė, kad atėjo metas išrinkti ir mieliausią pasaulio gyvūną.

Sudaryta speciali komisija sulaukė daug įvairių pūkuotų, mažų, besišypsančių būtybių nuotraukų, tarp kurių netrūko nei roplių, nei žinduolių, nei žuvų.

Viena didžiausių nugalėtoju išrinkto Aksolotlio (Meksikos salamandros) priešininkių buvo jūrinė ūdra, kuri miegodama sudeda savo letenas vieną šalia kitos ir turi tankiausią pasaulyje kailį.Vis dėlto vertinimo komisijai išvydus mielą Aksolotlio  besišypsantį veidą daugiau abejonių nekilo ir ši būtybė pelnė mieliausio pasaulio gyvūno vardą.

Trys priežastys, kuo Aksolotlis (Meksikos salamandra) yra ypatinga:

1. Ji gali užsiauginti papildomas kojas ir kitus organus.

Nors kai kurios salamandros pasižymi tam tikru galūnių regeneracijos laipsniu, Aksolotlis gali atsiauginti ne tik savo uodegą, kojas, nagus, odą, bet ir tam tikrus vidinius organus bei stuburo smegenis. Tai ji gali daryti šimtus ar net tūkstančius kartų.

2. Aksolotlis  kaip ir Piteris Penas niekada neužauga.

Varliagyviai paprastai patiria du virsmus per savo gyvenimą: vieną kartą iš kiaušinio į lervą, o po to iš lervos į varles. Aksolotlis lervos funkcijas išlaiko visą savo gyvenimą. Dėl tokios savo būsenos šio gyvio veidas primena animacinio filmuko personažą Pokemoną.

3. Aksolotliai neserga vėžiu

Dėl gebėjimo regeneruoti ląsteles, šis roplys yra tūkstančius kartų atsparesnis vėžiniams susirgimams nei žinduoliai. Iš principo ji gali daryti ką tik nori ir kada nori.

Nors mokslininkai deda pastangas padidinti šių mielų gyvių populiaciją, deja, bet ji yra ant išnykimo ribos. Jeigu keliaudami norėtumėte sutikti šį gyvūną, didžiausia tikimybė tai padaryti Meksikoje, Mechiko mieste.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių