Microsoft oficialiai pristatė naująjį „Office“ biuro programų rinkinį

Korporacijos „Microsoft“ generalinis direktorius Steve Ballmeris vakar vėlai vakare San Franciske (Kalifornija, JAV) vykusiame renginyje pristatė apie naujausio biuro programų paketo „Office (vadinamo tiesiog “new Office„) preliminarią versiją “Customer Preview".

Naujojo produkto sudėtyje yra programos „Word„, „Excel“, „PowerPoint„, „OneNote“, „Outlook„, „Publisher“ ir „Access". Jos gana kardinaliai perdirbtą sąsają, adaptuotą įvairių tipų įrenginiams, tame tarpe ir planšetiniams kompiuteriams su sensoriniais ekranais. „Microsoft“ pabrėžia, jog dirbti su programomis bus patogu tiek su įprasta klaviatūra bei pele, tiek pirštais ar elektronine plunksna.

Naujasis produktas numato glaudžią integraciją su „debesų“ tarnybomis, pirmiausia su failų saugykla „SkyDrive“. Visi dokumentai pagal nutylėjimą bus saugomi Internete  esančiuose serveriuose, o tai leis gauti prieigą prie jų iš bet kokio įrenginio – asmeninio ar planšetinio kompiuterio, o galbūt ir išmaniojo telefono. Dirbti su vartotojo dokumkentais bus galima ir  neprisijungus prie interneto – sinchronizuoti duomenis bus galima po Interneto ryšio atsiradimo. Be to, naujame biuro programų pakete numatyta galimybė sinchronizuoti nustatymus, šablonus, žodynus ir t.t.

„Microsoft Office“ gavo ir praplėstas socialines funkcijas. Pavyzdžiui, galima peržiūrėti el. laiškus iš keleto el. pašto paskyrų, naujienas iš „Facebook“ ir „LinkedIn“ per vieną programą – „Outlook“. Pasirodžius pilnai produkto versijai, vartotojai galės bendrauti vienas su kitu per programą „Skype“, įskaitant 60 nemokamų minučių tarptautinių pokalbių, skambinant į stacionarius telefonus daugiau nei 40 pasaulio šalių ir mobilius telefonus 7 šalyse.

Namų vartotojams „Microsoft“ pasiūlys „Office 365 Home Premium“ redakciją, kuri numato 20 GB talpą saugykloje „SkyDrive“. Smulkaus ir vidutinio verslo įmonėms bus skirta „Office 365 Small Business Premium“ versija su išplėstinėmis keitimosi informacija ir vaizdo konferencijų aukštos raiškos formatu funkcijomis. Dideliems verslo užsakovams skirta pilna paketo redakcija „Office 365 Pro Plus“.

„Microsoft pažymi“, kad kompiuteriuose su operacine sistema „Windows RT“ (Windows 8 versija ARM platformai) bus įdiegtas „Office Home and Student 2013 RT“ paketas, kurio sudėtyje bus galima rasti „Word„, „Excel“, „PowerPoint„ ir „OneNote“. Ši produkto versija bus prieinama ir būsimiems planšetinio kompiuterio „Microsoft Surface“ savininkams, kadangi bus įdiegta kartu su „OS Windows RT“.

Naujojo „Office“ paketo kainas kompanija iš Redmondo pasakys šį rudenį. Pardavime produktas pasirodys 2012 m. pabaigoje arba 2013 m. pradžioje, po operacinės sistemos „Windows 8“ debiuto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

hjo

hjo portretas
Arteja lieciamu ekranu era, o po to laukia erdviniai holograminiai matomi/valdomi objektai; kas po ju? Atrodo, cia nera ribu...

Jis

Jis portretas
Po to lankstūs ploni, suvyniojami planšetai... viskas rinkoje paeiliui, nors idėjų jau daug daugiau ir tolimesnių sukurta. Ofisas+skype+debesis- matau pažangą.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių