Mažiausias kačiukas pasaulyje telpa į arbatos puodelį (foto)

Ponas Peebles yra mažiausias katinėlis pasaulyje, nustojęs augti dėl retai pasitaikančio genetinio sutrikimo.

2,5 metukų amžiaus Pono Peebles ūgis yra vos 15 cm, o svoris - 1360 g. Kačiuko savininkė Donna Sassman katinėlį pavadino legendinės situacijų komedijos „Seinfield“ personažo vardu.

Vieną dieną D. Sassman lankė vietinėje fermoje auginamus gyvūnus ir pamatė katinėlį, kurį reikėdavo saugoti, nes nesutryptų ar neužgultų jo bendraamžiai „broliai“.

D. Sassman išsigando, kad Ponas Peebles numirs, nes nesugebės kovoti dėl maisto arba galiausiai taps vietinių pelėdų maistu. Savininkas padovanojo kačiuką veterinarei.

Parsivežusi katiną į kliniką, daktarė nustebo, kai suprato, kad jis - ne neseniai gimęs kačiukas, o beveik 2 metų amžiaus katinas. Tiesa, Ponas Peebles tuomet buvo ir labai silpnas - jį kankino parazitai ir plaučių infekcijos, tačiau jis netrukus pasveiko ir net priaugo svorio.

Ponas Peebles tapo nuolatiniu klinikos gyventoju ir tikra žvaigždė. D. Sassman galiausiai nusprendė katinėlį pasiūlyti „Guiness'o“ rekordų knygai. Katinėlio kandidatūra buvo pateikta kartu su 10 puslapių išsamia veterinarės ir dar 2 jos kolegų analizė ir genetinio sutrikimo aprašymu.

Tapęs rekordininku, Ponas Peebles patraukė ir žiniasklaidos dėmesį. Netrukus katinėlį jau žinojo visa JAV, Europa ir net Azija.

Dabar katinėlis toliau gyvena klinikoje, kur žino, kad jo tikrai niekada neužguls didesnė katė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ŠUNYTĖ

ŠUNYTĖ portretas
Mano čichua chua veislės suaugusi šunytė Pupa seria 1,5kg

mantas

mantas portretas
Tai kur katinėlio puodelyje foto?

miau

miau portretas
smagu kad tavo mylimu ir zvaigzde ;)
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių