Mažasis „Apple iPad“ dienos šviesą išvys spalio mėnesį

Gandai apie „Apple“ planšetinį kompiuterį „iPad“ su 7,85“ įstrižainės ekranu Internete sklando jau seniai. Analitikų, kuriuos cituoja resursas CNET, teigimu, mažasis „iPad“ rinkoje turi pasirodyti 2012 m. spalio mėnesį, tuo tarpu versijos su 8 GB duomenų kaupikliu kaina bus 299 JAV dolerių (apie 810 litų).

Ekspertai pranašauja, jog iki 2012 metų pabaigos bus parduota maždaug 10 mln. „iPad“ su 7,85“ ekranu, o per visus „Apple“ 2013-uosius finansinius metus bus realizuota maždaug 35,2 mln. vienetų šių planšetinių kompiuterių. Akivaizdu, taip bus siekiama užkariauti tą kainų segmentą, kuriame dabar karaliauja „Android“ planšetiniai kompiuteriai.

Taip pat akivaizdus ir tas faktas, jog bus galima kalbėti apie kanibalizacijos pradžią šios „Apple“ produktų linijos viduje. Analitikai skaičiuoja, jog „iPad mini“ tituluojamas „mažylis“ pritrauks maždaug 25 proc. tų pirkėjų, kurie linko įsigyti „iPad“ versiją su 9,7“ įstrižainės ekranu.

Antra vertus, „Apple“ vadovybė tikisi, jog su „mini iPad“ pavyks gauti daugiau naudos, nei patirti nuostolių dėl vidinės konkurencijos. Preliminarūs skaičiavimai rodo, jog „Apple“ per 2013 finansinius metus parduos 91.6 mln. planšetinių kompiuterių.

Ekspertai mano, jog „Apple“, išleidusi savo mažąją „mini iPad“ versiją su 16 GB duomenų kaupikliu, iš rinkos pašalins planšetinį kompiuterį „iPad 2“, kuris šiuo  metu siūlomas už 399 JAV dolerių. Taip pat spalio mėnesį kompanija iš Kupertino išleis atnaujintą trečios kartos „iPad“ versiją, kuri turės lengvesnį akumuliatorių, kitokį ekraną (preliminariai, Sharp gamybos) bei galės pasigirti kitokia kameros nugarinėje dalyje lokacija.


Šiame straipsnyje: AppleiPad

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių