Maža skylė perpus sumažino vazos vertę

Reta 2,5 šimtmečių senumo Kinijoje pagaminta vaza, kainuojanti 50 tūkst. svaro sterlingų, aukcione buvo parduota už pusę kainos. Tik dėl to, kad jos dugne kažkada buvo išgręžta skylutė elektros kabeliui įkišti.

Porceliano dirbinį, kuris galėjo būti pagamintas 1736-1796 metais, Anglijos Dorseto grafystėje surengtame aukcione įsigijo vienas kolekcionierius, skelbia BBC.

Pardavėjas tvirtina, kad XX pradžioje šią vazą Tolimuosiuose Rytuose įsigijo jo prosenelis. Ko gero, jis nesuvokė tikrosios vazos vertės, todėl jos dugne pragręžęs maždaug 8 milimetrų skersmens skylutę, prakišo laidą ir ilgus metus naudojo šią antikvarinę vertybę kaip paprasčiausią šviestuvą.

Paskui ši vaza-šviestuvas atkeliavo į pietų Londoną, kiek vėliau apšvietė vienos giminaitės namus Dorsete. Kartą šiuose namuose lankęsis svečias pastebėjo, kad porcelianinė vaza gali būti antikvarinė vertybė.

Panašios porceliano vazos, pagamintos XVIII a. ne kartą Didžiojoje Britanijoje buvo parduotos už maždaug 50 tūkst. svaro sterlingų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių