„Maištingoji Ana" - netrukus kino teatruose

Rugpjūčio 22 dieną Lietuvos kino teatrus pasieks dar vienas klestinčio europinio kino kūrinys - ispanų režisieriaus Julio Medemo darbas „Maištingoji Ana". Tai - istorija apie jauną, neramios sielos menininkę Aną (vaid. akt. Manuela Velles), kuriai kūryba atveria visai netikėtą, nesuvokiamą jos asmenybės pusę.

2000 metais, didelės savo darbų parodos išvakarėse autoavarijoje žuvo Julio Medemo sesuo, perspektyvi jauna dailininkė Ana Medem. Praėjus septyneriems metams po sesers mirties, J.Medemas šį katastrofišką praradimą pavertė į naują filmą - taip atsirado „Maištingoji Ana".

Šis filmas yra duoklė jo sesers menui, jos asmenybei ir moterų jėgai bei stiprybei apskritai - gražus ir jaudinantis jo mylimos sesers paminėjimas. Visi paveikslai, rodomi filme ir nutapyti herojės Anos, iš tikrųjų yra sukurti Julio Medemo sesers Anos Medem.

Filme dailininkė Ana yra tūkstančių praeities moterų persikūnijimas - su visomis jų blogai elgėsi, jas mušė ar užmušė vyrai... J.Medemas desperatiškai bando iškelti kuo daugiau skaudžių temų ir sujungti jas: smurtas gamtoje, Amerikos imperializme, kapitalizme, tėvo ir dukters santykiuose, prarasta meilė.

Pagrindiniam jaunosios dailininkės Anos vaidmeniui iš pradžių buvo pasirinkta ispanų aktorė María Valverde, bet iškilus nesutarimams su režisieriumi, ji paliko projektą. Aktorė iki šiol atsisako duoti interviu dėl šio įvykio. Ją pakeitė nauja J.Medemo mūza Manuela Vellés. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių