Lietuvos moterys - labiausiai išsilavinusios Europos Sąjungoje

Lietuvoje yra didžiausia dalis išsilavinusių moterų lyginant su kitomis Europos Sąjungos (ES) šalimis, skelbia Statistikos departamentas.

Eurostato duomenimis, užpernai vidurinį ir aukštesnį nei vidurinis išsilavinimą turėjo 92,3 proc. 25-64 metų amžiaus Lietuvos moterų. Tai yra aukščiausias rodiklis ES.

2010-2011 mokslo metų pradžioje universitetuose ir kolegijose moterys sudarė 59 proc. visų studentų. Didžiausią studijuojančiųjų dalį (74 proc.) moterys sudaro Lietuvos sveikatos mokslų universitete ir Vilniaus dailės akademijoje.

Populiariausios studijų sritys tarp moterų tebėra socialinės paslaugos - 90 proc. jas studijuoti pasirinkusiųjų sudarė moterys, sveikatos priežiūra - 86, humanitariniai mokslai - 77, žurnalistika - 76, pedagogika - 75 procentai.

2010 metais aukštąjį išsilavinimą įgijo 21,8 tūkst. moterų, arba 65 proc. visų absolventų.

Užpernai moterys sudarė 69 proc. baigusiųjų antrąją studijų pakopą ir įgijusiųjų magistro kvalifikacinius laipsnius. Praėjusiais metais daktaro mokslo laipsnį įgijo 216 moterų (58 procentai).

Statistikos departamento atlikto daktaro mokslo laipsnį turinčių asmenų profesinės veiklos statistinio tyrimo duomenimis, 2009 metų pabaigoje Lietuvoje buvo 4,2 tūkst. daktaro mokslo laipsnį turinčių moterų ir 5,4 tūkst. vyrų.


Šiame straipsnyje: išsilavinimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

aitvaras

aitvaras portretas
Tai dabar supratote, kodel Lietuvoje maziausias gimstamumas, daugiausia skyrybu, daugiausia vienisu mamu, ogi todel ,kad moteriskes daugiausia europoje issilavinusios, nes musu susikta aukstojo mokslo sistema tai skatina, ji taip apgalvota, kad sliundros-moterys eitu i valdzia, o veliau verkema, kad lietuviu tauta nyksta... ir nyks, jei svarbiausius postus valstybeje uzims moterys, kaip siuo metu, jei mokytoju 90 proc. bus moterys, kurios savo lyties atstoves ruos aukstosioms mokykloms. dar po 10 metu 90 proc. aukstuju mokyklu abiturentu sudarys moterys ir pedalai, nes musu aukstojo mokslo sistema supuvusi. o ar kada pagalvojote, kodel Lietuva, Norvegija, Suomija, Danija ir t.t. yra mazos salys, ogi todel ,kad juose jau 300 metu yra moteru kultas, kuris neskatina gimstamumo, per daug issaukstina moteris, suteikia joms perdaug teisiu. jau visiems aisku, kad esame nykstanti tauta, ir ne tik mes ,bet ir artimiausi kaimynai. gal laikas su tuo baigti ,ir pastatyti musu moteris ten, kur joms vieta, o ne i valstybes valdyma......

Dar

Dar portretas
pridėtų, kad daugiausia bedarbių su aukštuoju išsilavinimu irgi Lietuvoje...

rj

rj portretas
aitvarui ......o tu nenoretum visa gyvenima prie puodu stovet o gal dar noretum ir vaiku pagimdyt kadangi putkos neturi tai per sikna galetum idomu ar labai tau tai patiktu??????? o jeigu uzsimanytum sekmes tau
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių