Lietuvoje prasidėjo žiemos kiškių medžioklė

Įpusėjusi kalendorinė žiema, besibaigiantis varyminių medžioklių sezonas bei pagaliau sulauktas sniegas paskatino ne mažą dalį medžiotojų klubų ir būrelių organizuoti daugumos taip mėgstamas kiškių medžiokles.

Į kiškių medžiokles susirenka palyginti daug medžiotojų, o kur ginklai, ten reikalingas ypatingas dėmesingumas ir atsakingumas. Būtent dėl to praėjusią savaitę Kalvarijos savivaldybėje buvo organizuotas reidas.

Marijampolės aplinkosaugininkai kartu su policijos pareigūnu tikrino savivaldybės teritorijoje vykdytas medžiokles, ypatingą dėmesį atkreipiant į saugaus elgesio medžioklėje reikalavimų laikymąsi.

Tikrinta medžiotojų klubo “Liubavas” vykdyta kiškių medžioklė, pareigūnus stebino ne tik neįprastai gausiu šaulių būriu (medžioklėje dalyvavo net 58 medžiotojai), bet ir pavydėtinai sklandžiai ir saugiai vykdoma medžioklė.

Nors Medeinė tą dieną šauliams dosni nebuvo (sumedžioti 4 kiškiai ir 3 lapės), tačiau, atlikus patikrinimą, pažeidimų nenustatyta. Medžioklėje buvo susirinkę prieš save ir kitus atsakingi medžiotojai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cha

cha portretas
O kodel ziema saudo juk zverim ir taip sunku susirasti maisto.Tik saudyt saudyt ir saudyt.

aaa

aaa portretas
Nu ir nesamones raso.Kokia ziemos kiskiu medziokle , kai jau sezonas baigiasi?

ausra

ausra portretas
Kaip jiems negaila tokius grazius padarelius kaip kiskucius saudyt :(
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių