Lietuvoje populiarėja garso knygos

Neseniai mūsų šalies rinkai pristatytos garso knygos jau sulaukė nemažo skaitytojų dėmesio. Iki šiol Lietuvoje buvo galima įsigyti nemažai garso knygų rusų ir anglų kalbomis. Keletas lietuviškų knygų kompaktinėse plokštelėse buvo išleista ir anksčiau, tačiau jau pasirodė du leidiniai - „Trump: kaip tapti turtingam" ir Armino Lydekos „Etiketas kiekvienam" - sukurti naudojant visiems grotuvams tinkantį audio formatą.

„Idėją leisti garso knygas parsivežėme iš užsienio. Ten labai populiaru keliaujant ar įstrigus kamštyje klausytis įgarsintų knygų. Dabar ši problema aktuali ir Lietuvoje, tad pasiūlėme galimybę kuo efektyviau išnaudoti savo laiką", - sakė garso knygas išleidusios „Eugrimo" leidyklos vadovas Saulius Petrulis.

Pasak jo, knygos „Trump: kaip tapti turtingam" įrašas trunka 3 valandas - lygiai tiek, kiek kelionė iš Vilniaus į Klaipėdą.

„Įsivaizduokite - atvykstate į Klaipėdą ir jau būnate perklausęs 200 puslapių knygą. Tai tikrai optimalus laiko taupymo būdas", - įsitikinęs S.Petrulis.

Bendrovės „Vagos prekyba" rinkodaros vadybininkė Asta Mikelionytė sako, kad nors garso knygos yra naujovė Lietuvos rinkoje, jų parduodama vis daugiau.

„Garso knyga vargu ar gali pakeisti spausdintą žodį, bet tai puikus pasiūlymas nuolat skubančiam skaitytojui," - teigia A.Mikelionytė.


Šiame straipsnyje: garso knygosSkaitymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių