Lietuvoje įvyks pirmoji tarptautinė kosmoso konferencija

Spalio 6-8 d. Lietuvoje įvyks pirmoji tarptautinė kosmoso konferencija „KEDP2010: Kosmoso ekonomika daugiapoliame pasaulyje“, kurioje patirtimi ir pasiekimais dalinsis net 30 kosmoso organizacijų, tokių kaip Nacionalinė aeronautikos ir kosmoso administracija (angl. NASA, JAV), Europos kosmoso agentūra (angl. ESA), Europos kosmoso politikos institutas (angl. ESPI), Jungtinių Tautų Kosmoso reikalų biuras (UNOOSA), atstovai.

Konferencijos dalyvius pasveikins LR Ūkio ministras Dainius Kreivys ir Europos kosmoso agentūros Tarptautinių ryšių ir teisės direktorius Peter Hulsroj. Konferencijoje bus galima išvysti ir realų mikropalydovą, kurį sukonstravo Romos Sapienza universiteto studentai.

Konferencijoje bus nagrinėjami aktualūs kosmoso srities klausimai: kosmoso ekonomika daugiapoliame pasaulyje, šiuolaikinių technologijų panaudojimas kosmoso srityje, palydovų teisinė reglamentacija ir išvedimo į orbitą galimybės bei navigacijos, žemės stebėjimo ir ryšių palydovų teikiamos paslaugos.

Renginio metu įvyks 3-oji Baltijos kosmoso apskritojo stalo diskusija ,,Space B3+”, kurioje Lietuvos, Latvijos ir Estijos kosmoso srities atstovai bei svečiai iš kitų Baltijos regiono šalių aptars Baltijos regiono Globalios aplinkos ir saugumo stebėsenos produktų kūrimo ir vystymo, intelektualių transporto sistemų kūrimo, bendradarbiavimo galimybių kuriant ir standartizuojant Mažųjų palydovų platformas ir jų komponentus bei kt. klausimus.

Konferenciją užbaigs jungtinė viešoji diskusija „Šiuolaikinės kosmoso verslo vystymosi tendencijos“, kurioje bus apibrėžtos tolesnių žingsnių gairės Lietuvai, Baltijos šalims ir nedidelėms valstybėms įsiliejant į kosmoso verslą ir kuriant aukštą pridėtinę vertę turinčius produktus bei paslaugas.

Konferencijoje kviečiami dalyvauti visi besidomintys kosmoso sektoriumi ir kosmoso technologijomis, jų pritaikymo galimybėmis ir plėtra.

Registracija ir papildoma informacija apie renginį

Pirmąją tarptautinę Lietuvos kosmoso konferenciją organizuoja Lietuvos kosmoso asociacija kartu su LR ūkio ministerija, Vilniaus universitetu ir Kauno technologijos universitetu.


Šiame straipsnyje: Kosmosaskonferencija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių