Lietuviškos Šekspyro interpretacijos Norvegijoje

Šių metų Europos kultūros sostinėje Stavangeryje (Norvegija) dvi rugsėjo savaites rodomi OKT/Vilniaus miesto teatro spektakliai pagal V.Šekspyro pjeses, režisuoti Oskaro Koršunovo.

Šiomis dienomis vyksta pasaulinė „Hamleto" premjera, o rugsėjo 16 ir 17 dienomis bus parodytas „Vasarvidžio nakties sapnas". „Įstabioji ir graudžioji Romeo ir Džiuljetos istorija" norvegams buvo pristatyta rugsėjo 2-4 dienomis.

Rogalando teatre, kuriame bus vaidinami OKT/Vilniaus miesto teatro spektakliai, taip pat vyks trys tarptautiniai seminarai apie V.Šekspyro dramaturgijos pastatymus. Pirmasis seminaras skirtas susitikimui su Oskaru Koršunovu, antrajame dalyvaus režisieriai iš įvairių šalių: Didžiosios Britanijos, Italijos, Švedijos.

Spektakliai pagal V.Šekspyro pjeses - ne pirmi O.Koršunovo spektakliai Stavangeryje. Rugpjūčio viduryje čia įvyko jo režisuoti spektakliai pagal šiuolaikinio norvegų dramaturgo, gyvuoju klasiku tituluojamo Jono Fosse pjesę „Tos akys", kuriame  vaidino norvegų aktoriai ir šokėjai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių