Lietuviai sieks greitojo SMS rašymo rekordo

Šeštadienį Palangos paplūdimyje, prie Gelbėtojų stoties, įvyks pirmųjų Lietuvoje SMS lenktynių finalas. Unikaliame renginyje bus siekiama ne tik išsiaiškinti greičiausią SMS žinučių rašytoją, bet ir registruoti naują Lietuvos rekordą.

Planuojama, kad finale rungsis daugiau kaip 50 dalyvių iš visos Lietuvos. Iškovoję pergales atrankinėse gimtųjų miestų rungtynėse, jie Palangoje varžysis dėl absoliutaus šalies greitojo SMS čempiono vardo ir pagrindinio prizo - 10 tūkst. litų vertės čekio.

Ryžto lenktynių dalyviams turėtų įkvėpti ir galimybė įsiamžinti šalies rekordų knygoje. Greičiausiai išsiųsta SMS žinutė bus pirmą kartą įtraukta į agentūros „Factum" sudaromą Lietuvos rekordų knygą.

PILDYK SMS lenktynės Lietuvoje vyko visą vasarą - jas organizuojanti PILDYK komanda aplankė 48 šalies miestus, lenktynėse dalyvavo tūkstančiai azartiškai nusiteikusių jaunuolių.

„Daugelis jų žinučių tekstus jau mokėjo mintinai ir prieš tai buvo treniravęsi namuose, tad neabejoju, kad žaidynių finalas bus itin aršus - jame susitiks tik patys geriausi", - užtikrino organizatoriai.

Kaip ir atrankinėse rungtynėse, SMS čempionato dalyviai rungtyniaus siųsdami tokio turinio tekstą:

„Ančiasnapis - tai monotipinės ančiasnapių genties žinduolis. Tai unikalus Australijos žemyno gyvūnas, turintis panašų į anties snapą, plėvėtas kojas ir panašią į bebro uodegą".

Tekstą jie turės rinkti itin atidžiai, nes už kiekvieną įveltą klaidą bus skiriamos baudos sekundės. Rungtynes apsunkins ir tai, kad SMS žinutės bus rašomos tik lietuviškai - su didžiosiomis, nosinėmis raidėmis, taškais ir kableliais.

SMS lenktynės pasaulyje jau rengiamos ne vienerius metus ir tampa vis madingesnės. Švedijoje „Tele2" trumpųjų žinučių rašymo čempionatą šiemet organizavo jau antrus metus iš eilės. Jį prieš kelias dienas laimėjo 17-metė My Svensson, kuri tekstą iš 141 raidės ir daugybės skyrybos ženklų telefone surinko per 61 sekundę.

Šiuo metu SMS rašymo greičio pasaulio rekordas priklauso jaunuoliui iš Singapūro Ang‘ui Chuang‘ui Yang‘ui. Jis prieš porą metų SMS žinutę parašė per 41,52 sekundės arba 3,8 simbolio per sekundę. Šis rekordas įrašytas į Gineso rekordų knygą ir iki šiol neįveiktas. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių