„Lietuva 2.0“ – socialinis „tiltas“ tarp piliečių ir valdžios

Prieš pat Šv. Velykas startavo naujas el. demokratijos socialinis tinklas „Lietuva 2.0“ (www.lietuva2.lt), kuris siekia tapti komunikacijos tiltu tarp piliečių ir jų atstovų valdžioje.

„Šiuo metu Lietuvoje yra susiklosčiusi ydinga praktika - politikų bendradarbiavimas su visuomene prasideda prieš rinkimus, bet su jais ir pasibaigia. Tačiau yra visos galimybės šią padėtį pakeisti“, - teigia portalo idėjos autorius Donatas Šimelis. „Socialinis tinklas „Lietuva 2.0“ siūlo patogias elektronines priemones, kuriomis pokyčius galima inicijuoti neišeinant iš namų.“

Portalo kūrėjai skelbia, kad „Lietuva 2.0“ skirta tik visuomeniškai aktyviems, sąmoningiems žmonėms, bet šiuos kriterijus atitinkančių piliečių trūkumo nesijaučia. Per pirmąją savaitę prie „Lietuva 2.0“ bendruomenės prisijungė jau daugiau nei pusė tūkstančio vadinamųjų portalo Signatarų, tarp kurių jau yra ir Seimo narių.

„Iš paprasčiausių pasisakymų čia gimsta sumanymai, kurie gali būti įgyvendinami naudojant portalo projektų valdymo priemones, arba tapti pilietine iniciatyva, kuri, surinkus reikiamą parašų skaičių, keliauja tiesiai valdžios atstovams į rankas. Valdžiai ėmus svarstyti visuomenei aktualų klausimą, savo nuomonę galime pareikšti ir mes, bei palyginti ją su savo atstovų sprendimu“ - portalo galimybes pristato projekto komanda. Šiuo metu “Lietuva 2.0” portale renkamas palaikymas pirmajai oficialiai iniciatyvai, palengvinančiai piliečių įstatymų leidybos iniciatyvos procesą.

www.lietuva2.lt - tai vienas iš Europos Sąjungoje vis populiarėjančių pilietinių iniciatyvų tinklapių. Vienu iš jų įstatymus jau beveik dvejus metus inicijuoja Latvijos piliečiai, nuo jų neatsilieka suomiai bei kitos pažangios valstybės. Bent septynių ES valstybių narių piliečiai gali el. būdu inicijuoti ir Europos sąjungos teisės aktų pakeitimus.

Socialinis tinklas Lietuva 2.0 kviečia burtis visą Lietuvos aktyvą į vieną galingą protą, ir visiems kartu imti kurti Lietuvą tokią, kokią ją norime matyti. „Prisijunkite prie „Lietuva 2.0“ ir pasirašykite pirmąją svarbią iniciatyvą, kurią priėmus, piliečių įstatymų leidybos procesai pasidarys paprastesni, ir tam nebereikės jokio finansavimo - įstatymus inicijuoti galės kiekvienas, turintis ką pasiūlyti“, - ragina portalo kūrybinė grupė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių