Kvietimą į gimtadienį priėmė 21 tūkstantis „Facebooko“ lankytojų

Keturiolikmetė britė Rebecca Javeleau, kuri socialiniame tinkle „Facebook“ per klaidą paskelbė viešą kvietimą į savo 15-ąjį gimtadienį ir pranešė savo namų adresą, patyrė tikrą šoką, kai 21 tūkst. žmonių patvirtino ateisiantys į jos gimtadienio vakarėlį, rašo britų dienraštis „The Daily Telegraph“.

Vakarėlis buvo atšauktas po to, kai Harpendene, Hartfordšyro grafystėje, gyvenančios mergaitės puslapį minėtame socialiniame tinkle „užbombardavo“ patvirtinimai apie dalyvavimą jos gimtadienyje.

Hartfordšyro policija skelbia, kad sustiprintos policijos pajėgos patruliuos prie mergaitės namų spalio 7 d., kai turėjo vykti vakarėlis, jei daug žmonių iš tiesų sumanytų ateiti.

Harpendeno policijos seržantas Lewisas Ducketas sakė: „Mes žinome apie šį įvykį, mus patikino, kad vakarėlis nebeįvyks. Raginu žmones, kurie planuoja atvykti į Harpendeną, keisti savo planus.“

Šis incidentas sukėlė pasipiktinimą dėl sudėtingų socialinio tinklo „Facebook“ privatumo nustatymų. Tačiau tinklalapio atstovė sakė, kad tinklalapio nustatymai dėl pranešimų apie viešus renginius ir privačios informacijos skelbimo nustatymai yra visiškai skirtingi, o šis incidentas tebuvo apmaudi klaida.


Šiame straipsnyje: socialiniai tinklaiFacebook

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių