Krizė nenuslopino noro juoktis

Ar laidydami lėkštes į sieną, kad apmalšintų nusivylimą, ar gerdami „kartų alų kartiems laikams“, žmonės išlaikė humoro jausmą, nepaisydami krizės.

Lietuvos nacionalinis transliuotojas remdamasis„Reuters“ naujienų agentūra skelbia, jog tarp įdomiausių šių metų istorijų buvo Kanados alaus daryklos sprendimas pardavinėti kartėliui nuplauti skirtą kartų alų bei vieno San Diego restorano nutarimas imti mokestį už nuo 10 iki 15 minučių trunkantį indų svaidymo į sieną seansą.

„Tai buvo geriausiai per pastaruosius dvejus metus mūsų išleisti 50 dolerių“, - aiškino draudimo brokeris Adamas DeWittas, kuris su žmona lėkščių svaidymo ėmėsi po to, kai buvo atmesta jų paskola.

Žvilgsnis atgal į 2008-uosius atveria pasaulį, kupiną puikių, keistų ir ekscentriškų pasakojimų tiek prieš krizę, tiek po jos, rašo „Reuters“.

Gegužę Volstryto restoranas gyrėsi, jog parduoda brangiausius mėsainius Niujorke – už iš specialios jautienos, juodųjų triufelių ir kitų ingredientų pagamintą suvožtinį reikėjo atseikėti 175 dolerius.

„Volstryte būna gerų dienų ir blogų dienų. Norėjome pasiūlyti ką nors ypatinga, jei jums Volstryte kliuvo tikrai gera diena”, - aiškino restoranas, įsikūręs vėliau didžiulį nuosmukį patyrusiame finansų centre.

Vienas Kazachstano bankas savo ruožtu klientams, kurių pajamos viršijo 300 tūkst. dolerių, pasiūlė deimantais inkrustuotą kredito kortelę. Tokijo juvelyras buvo užimtas pardavinėdamas naujiesiems Kinijos turtuoliams skirtus, 1 mln. dolerių vertus 13 dalių valgomųjų įrankių komplektus, pagamintus iš aukso.

Tuo metu Bihare, vienoje skurdžiausių Indijos valstijų, nėra jokio poreikio svaidyti lėkštėms. Čia vietos valdžia skatina žmones su kylančiomis maisto kainomis kovoti valgant žiurkes. Valdžia išgyrė žiurkių mėsą kaip alternatyvą ryžiams.

Vokietijoje krizė įžiebė netikėtą susidomėjimą komunizmo tėvu vadinamo Karlo Markso „Kapitalu“, kuris tapo geriausiai parduodama knyga.

Rusijoje sunkmetis švystelėjo sumažėjusio degtinės vartojimo pavyzdžiu – jos atsargos sandėliuose padidėjo šešiskart.

Lenkas vyras buvo šokiruotas, kai apsilankęs viešnamyje tarp jo darbuotojų išvydo savo žmoną, bandančią prisidurti šiek tiek pinigų. Po 14 metų bendro gyvenimo pora skiriasi.

Šiemet būta ir ne su krize susijusių neįprastų istorijų - Kinijoje pirmagimio sulaukęs aukščiausias pasaulio žmogus Bao Xishunas tapo aukščiausiu pasaulyje tėvu, Italijoje priklausymu mafijai kaltinamas vyras paleistas, nes buvo „per storas“ kalėjimui, Vokietijoje dešimt išvirti pasmerktų omarų paspruko iš vieno prekybos centro pro neužrakintas duris.

Humoro jausmo pritrūko 70 metų senegaliečiui, kuris pasinaudojo savo medžiokliniu šautuvu repo grupės koncerte, nes jautė, kad dainos žodžiai apie pakvaišusį senį jį įžeidinėja. Penki žmonės buvo sužeisti.


Šiame straipsnyje: juokasjuokiasihumoraskrizė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių