Kontraceptines tabletes vartojusi liūtė susilaukė 8 palikuonių

Tai net galėtų būti pasaulio rekordas. Zimbabvės nacionaliniame parke gyvenanti liūtė susilaukė 8 palikuonių, nors jai taikomos kontraceptinės priemonės, rašo telegraph.co.uk.

Labiausiai parko darbuotojus nustebino ne tai, kad liūtė teoriškai negalėjo nepastoti, o tai, kad ji atsivedė net 8 palikuonis. „Paprastai vadoje būna 2, itin retais atvejais jos atsiveda 4. Tai jau būna didelis pasiekimas, siekiant išsaugoti šiuos gyvūnus, bet dabar... pasaulio pabaiga... 8 ir dar valgant kontracepcines tabletes“, - stebėjosi nacionalinio parko mokslo darbuotoja Hillary Madzikanda.

Liepą, šiaurės Kinijoje esančiame zoologijos sode viena liūtė atsivedė 6 jauniklius. Ši žinia Kinijoje buvo sutikta kaip didelis nacionalinis pasiekimas.

Pashai, rekordinės vados „savininkei“, jau pusmetį buvo taikomos kontracepcijos priemonės, nes parko darbuotojai stengiasi kontroliuoti laukinių gyvūnų skaičius, kad šiems nereiktų pradėti konkuruoti dėl ploto. Suaugusių gyvūnų dalis išleidžiama gyventi į laisvę, tuomet leidžiama susilaukti naujų palikuonių. Be to, Pasha, buvo labai nusilpusi po ankstesnio gimdymo ir prižiūrėtojai norėjo jai leisti bent metus pailsėti, atgauti jėgas ir formą.

„Neįsivaizduoju, kaip tai galėjo nutikti. To dar nėra pasitaikę“, - teigė H. Madzikanda. Mokslininkė negalėjo tiksliai atsakyti ar toks vado dydis galėjo būti susijęs su pakitusiais hormonų lygiai liūtės organizme.



NAUJAUSI KOMENTARAI

siaubas

siaubas portretas
tai kam dar tuos gyvunais nuodija
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių