Konkursas: kas sukurs šiuolaikinę šiukšliadėžę?

Sakoma, kad dviračio antrą kartą išradinėti neverta. Regis, tą patį galima pasakyti apie daugelį jau sukurtų ir plačiai naudojamų daiktų.

Tačiau besikeičiantis pasaulis verčia kai kuriuos dalykus išrasti iš naujo. Ir ne tik dėl šiuolaikiškesnio dizaino. Prie tokių daiktų galima priskirti paprasčiausią šiukšliadėžę. Lietuvoje vis gausėja buitines atliekas rūšiuoti pasiryžusių žmonių gretos. Tačiau neretai jie susiduria su praktiniu klausimu – kaip patogiai tai daryti namuose.

„Nusprendę rūšiuoti patyrėme, kad rasti tinkamo dydžio, hermetiškas ir patogiais šiukšliadėžes – nelengva užduotis. Tad įsigijome paprastas plastikines dėžes su dangčiais“, – pasakojo muzikantas Jurgis Didžiulis.

Aplinkos ministerija, inicijavusi aplinkosaugos projektą „Aš – žalias“, kūrybingus žmones kviečia pamąstyti šiuolaikinės šiukšliadėžės tema ir savo mintis perkelti ant popieriaus lapo ar į kompiuterį.

Konkurso dalyvių prašoma sukurti namams skirtą atliekų rūšiavimo sprendimą – pasiūlyti idėją, kaip turėtų atrodyti šiuolaikinė šiukšliadėžė, kuri būtų ir funkcionali, ir stilinga. Idėja vizualizuoti galima piešiniais, kompiuteriniais maketais, eskizais ir pan.
Bus paskelbti trijų nominacijų nugalėtojai: stilingas funkcionalumas, originaliausias dizainas ir publikos

simpatijos. Laimėtojams atiteks vertingi prizai – stilingas dviratis, grafinė planšetė ir MP3 grotuvas su ausinėmis.

Daugiau informacijos apie konkursą, jo nuostatus ir dalyvio anketą galima rasti čia.


Šiame straipsnyje: konkursasekologija

NAUJAUSI KOMENTARAI

666

666 portretas
debilizmas. Pirmiausia reikia uždraust neperdirbamus produktus ir viskas išsisprestu . Anksčiau tebuvo popierius , sviestinis popierius , stiklas , metalas , medžiaga ir viskas veikė kuo puikiausiai bet dabar kai nusikalteliai iš valstybės valdymo organų iteisino nuodus maiste ir suteikė visas galimybes teršti gamtą ir kenkti žmonijai ir nuodyt žmones tai užsiimate debiloidija šiukšledėžių kūrimu . Sveikinu pasiekėt savo lygį .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių