Konferencija „Europos Švietimo ir profesinio rengimo strategija 2020“

2009 m. Europos komisija  paskelbė naujas Švietimo ir profesinio rengimo strategijos gaires „Lisabona 2010". Ši strategija nurodo Komisijos prioritetus, skatinant Švietimo ir ugdymo reformas per ateinančius 5-10 metų.

Strategija ir prioritetai yra nuolat peržiūrimi bei tobulinami ir nuolat konsultuojamasi su suinteresuotomis pusėmis, tame tarpe su tokiomis organizacijomis kaip EfVET (Europos profesinio ir techninio švietimo bei  ugdymo forumas) ir EUCIS/LLL (Europos pilietinės visuomenės Mokymosi visą gyvenimą programa) - jau nustatyti prioritetai ir sukurtos darbo programos.

Mokymasis visą gyvenimą ir profesinis rengimas išlieka kertiniais Europos politikos akmenimis - siekiama ne tik įgyvendinti dabartines reformas, bet ir tobulinti profesinį rengimą / mokymąsi visą gyvenimą,  kad Europa taptų pasaulio lyderiu, kuriant žinių visuomenę.  

Konferencija įvertins  šios strateginės sistemos ir profesinio rengimo institucijų veiklą, įgyvendinant šį tikslą. Joje bus svarstoma, kaip strategijoje numatyti prioritetai  ir jų įgyvendinimo priemonės padės profesinio rengimo tobulinimui Europoje. Ji suteiks galimybę išsiaiškinti, kaip geriausiai įgyvendinti pokyčius ir tobulėti, kaip panaudoti įgūdžius, kaip  užtikrinti,  kad mes rengtume  aukštos kvalifikacijos mokinius būsimam darbui, inovatyviai darbo rinkai, o taip pat kaip mes galime žengti pirmyn, tobulindami tai, kas jau pasiekta.

Konferencija gilinsis į šias temas pagrindiniuose pristatymuose, pranešimuose ir seminaruose.

Preliminari darbotvarkė

Konferencijos išvadose bus  susumuoti svarstymų bei diskusijų rezultatai; jos bus pateiktos  kitoms profesinio ugdymo politikos suinteresuotoms pusėms bei Europos komisijai, pabrėžiant mūsų požiūrį ir įnašą į ES Švietimo ir profesinio rengimo sistemų tobulinimo strategiją.

Konferencijos metu bus galima dalyvauti seminaruose, gvildenančiuose minėtas temas.

Seminarų temos:

   1. Iššūkių metas, pozityvūs veiksmai: Kaip dirbti tokiais laikais, kai būtini fondai;

   2. Pedagoginės naujovės: Gerosios patirties pasidalijimas, tenkinant įvairius mokinių poreikius;

   3. Kaip sukurti gerą mokymosi aplinką;

   4. Naujų technologijų, tokių kaip Twitter ir Facebook  naudojimas mokymosi procese;

   5. Kaip pasitikti profesinio ir mokymosi visą gyvenimą iššūkius, siekiant įgyvendinti ES strateginius tikslus 2020 (Kaip šalys ir jų profesinio rengimo institucijos įgyvendina profesinio ir mokymosi visą gyvenimą reformas - reikšmė ir geroji praktika);

   6. Kaip dirbti su mokiniais, kai gresia „iškritimas" ar mokymo bei profesinio rengimo nutraukimas.

Apvalūs stalai - projektų sklaidai:

Konferencija siūlo Europos projektų partneriams galimybę skleisti informaciją apie tarptautinių naujovių perkėlimo, naujovių vystymo ir kitų europinių projektų eigą, rezultatus ir produktus - tai puiki galimybė projektų rezultatų vertinimui ir sklaidai. Norint užsisakyti Apvalųjį stalą savo projekto pristatymui  prašome užpildyti atskirą forma.

Mobilumo mugė

Atsižvelgiant į tokios mugės sėkmę praėjusiose konferencijose, numatoma ir toliau tęsti šią iniciatyvą ir skatinti bei telkti potencialius partnerius kurti ir vystyti naujus mobilumo ryšius - per Leonardo mobilumo arba Erasmus programas.Šiais metais numatoma formuoti mobilumo grupes profesiniu/ įgūdžių sektorių principu. (pvz., delegatai, besidomintys mobilumo ryšiais inžinerijos/ automobilizmo srityje; besidomintys sveikatos ir socialine priežiūra; verslo administravimu ir informatika).

Konferencijos puslapis internete



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių