Kompanija „Apple“ ėmė kaupti anglies pluošto atsargas

Interneto portalas „Electronista“, remdamasis japonų leidiniu „Macotakara“, praneša, jog korporacija „Apple“ iš vienos Japonijos kompanijos užsakė gana daug komponentų, pagamintų iš anglies pluošto. Įdomu tai, jog bendradarbiavimas tarp amerikiečių ir japonų tęsiasi jau gana ilgi.

„Apple“ partneris iš japonijos naują gamybinę liniją įdiegė kovo mėnesį, apie kurią kol kas žinoma labai nedaug. Oficialiai žinoma, jog „Apple“ užsakė tik „produkcijos“ pavyzdžius, padarytus iš minėtosios medžiagos, tačiau užsakymo kiekis aiškiai per didelis, kad būtų galima kalbėti tik apie naujo produkto kūrimo pradinę stadiją. Kiekiai tokie, jog galima kalbėti apie kokio nors produkto serijinę gamybą arba apie tikrai plataus masto testavimo pradžią.

Anksčiau „Apple“ buvo užregistravusi patentines paraiškas, susijusias su „MacBook“ ir „iPad“ skirtais korpusais, taigi kompanija gali darbuotis iš karto dviem frontais. Tikėtina, jog pirmuoju gaminiu su anglies pluošto korpusu taps „iPad“, kadangi firminė nešiojamų kompiuterių linija buvo atnaujinta visai neseniai, tuo tarpu svoris yra vienas iš svarbiausių planšetinių kompiuterių rodiklių.

Apple iPad“ dažnai buvo kritikuojamas už savo pernelyg didelį svorį, kad planšetę vienoje rankoje galima laikyti vos keletą minučių, tuo tarpu korpusas iš lengvo, tačiau labai tvirto anglies pluošto galėtų išspręsti šią problemą.

Šaltinių duomenimis, „Apple“ iki metų pabaigos turėtų pristatyti planšetinį kompiuterį „iPad mini“, o keisti kažką jo korpuse jau labai vėlu. Tuo tarpu 2013 m. kovo mėnesį turėtų įvykti jau ketvirtosios kartos „iPad“ oficialus anonsas. Ir visai tikėtina, kad būtent šis planšetinis kompiuteris gaus anglies pluošto korpusą.


Šiame straipsnyje: AppleIphone 5

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių