„Kolekcionierė" įamžinta kompaktinėje vaizdo plokštelėje

Lapkričio 28 dieną prekyboje DVD formatu pasirodo jaunos lietuvių režisierės Kristinos Buožytės filmas „Kolekcionierė". Debiutavusi šių metų „Kino pavasaryje", juosta gavo „Sidabrinės gervės" apdovanojimą kaip geriausias šių metų lietuviškas filmas, o tarptautiniame festivalyje „Kinošok" - apdovanojimą už geriausią režisūrą pilno metražo filmų kategorijoje.

Kompaktinėje vaizdo plokštelėje bus ir pasakojimas apie „Kolekcionierės" kūrimą, nuotraukų iš filmavimo aikštelės bei filmo anonsas. Tai - vienas pirmųjų lietuviškų filmų kompaktinėje plokštelėje, kurioje galima rasti ir papildomos, su filmu susijusios informacijos. Ši praktika jau seniai paplitusi visame pasaulyje.

„Kolekcionierės" istorija pasakoja apie privačioje klinikoje dirbančią jauną medikę Gailę, kuri po savo tėvo mirties praranda gebėjimą patirti emocijas. Atsitiktinai ruošdama vaizdo medžiagą, herojė pastebi, kad matydama save ekrane vėl trumpam gali patirti buvusias emocijas. Tam tereikia dirbtinai sukurti situaciją, leisiančią patirti emociją, ir ją nufilmuoti. Padedama bevardžio Montuotojo, Gailė pradeda kurti įvairių jausmų „kolekciją".

„Buvau per giliai pasinėrusi į kūrybinį procesą, kad galvočiau apie sėkmę. Tiesiog norėjau papasakoti istoriją taip, kad žiūrovui nebūtų nuobodu, kad išėjęs iš kino salės jis nepamirštų jo po minutės", - apie pirmąjį savo pilnametražį filmą pasakoja režisierė K.Buožytė.

Pasak režisierės, filmo idėja kilo ieškant atsakymo į klausimą, kodėl žmonės į emocijas ekrane reaguoja stipriau nei į tai, kas vyksta realiame gyvenime.

Pagrindinį - Gailės - vaidmenį atlikusi aktorė Gabija Ryškuvienė sako, jog šis vaidmuo jai pasirodė itin spalvingas, daugialypis, o pati istorija - labai įdomi.

„Mes visi dirbome labai atsidavę, manau, kad dėl to šis filmas ir sulaukė sėkmės", - sako G.Ryškuvienė.

Montuotoją vaidinęs Marius Jampolskis pritaria savo kolegei sakydamas, jog scenarijuje matė didelį potencialą.

„Man šis vaidmuo buvo įdomus kaip aktoriui, kadangi turėjau galimybę daug improvizuoti", - sakė jis.

Filmas jau dalyvavo daugiau nei dešimtyje tarptautinių festivalių Čekijoje, Prancūzijoje, Latvijoje, Rusijoje, Vengrijoje, Korėjoje, Brazilijoje, Ispanijoje, Vokietijoje, tačiau  „Kolekcionierei" tai - tik pradžia. Šiuo metu K.Buožytė svečiuojasi tarptautiniame kino festivalyje Kaire, filmą ketinama parodyti daugelyje kitų tarptautinių kino festivalių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių