Kokių funkcijų galima tikėtis iš „Android 4.2“?

Interneto portalas „AndroidAndMe“ skelbia eilinę prognozių porciją apie kitą „Google“ mobiliosios operacinės sistemos versiją „Android 4.2“, tik šį kartą daugiausia koncentruodamasis į programinę dalį.

Su nauja programinės platformos versija „Google“, kaip tikimasi, pristatys ir atnaujintą programą „Nexus“. Ši programa leis gamintojams pristatyti „Nexus“ išmaniuosius telefonus, kurių išskirtiniu bruožu taps vadinamoji „etaloninė“ „Android“ versija, o už atnaujinimus jiems atsakomybę prisiims pati „Google“ (tiesa, ne visai aišku, kaip šią schemą įtakos mobiliojo ryšio operatoriai).

Gamintojai gaus ankstyvąją prieigą prie naujausios „Android“ versijos, bendradarbiaus su „Google“ aparatinės dalies ir tvarkyklių srityje, tačiau kartu nebus įpareigoti naudoti žodį „Nexus“.

Pranešama, jog įrenginiai turės atitikti bazinius aparatinius reikalavimus, kad juose galėtų veikti „Nexus“ žaidimai, taip pat turės palaikyti NFC technologiją. Nurodoma, jog „Google Play“ atsiras žaidimai, kurie dribs tik su „Nexus| įrenginiais, taip pat internetinės tarnybos, kurios naudos apsaugotą išmaniojo telefono atminties dalį, o tai turėtų apsunkinti piratų veiklą. Tokiu būdu “Nexus„ programoje dalyvausiantys gamintojai gaus prieigą prie gana patrauklių paslaugų ir galimybes, kurių nėra įprastuose “Android" įrenginiuose.

Taip pat eilė gandų nurodo naują modifikacijų centrą, kuris leis keisti skambučius, vartotojo sąsajos kalbas ir tarnybas, foninius paveikslėlius ir daug ką kitą, tuo tarpu funkcionalumas papildomai gali būti praplėstas per „Google Play“. Pranešama ir apie dvi visiškai naujas funkcijas: šablonų palaikymą, kurie iš karto keistų visas dinamines ikonas, taip pat filtrus, kurie keistų visos sąsajos išvaizdą. Gamintojai galės aprūpinti įrenginius savo modifikuotomis sąsajomis per „Customization Center|. Tuo pačiu “Android„ atnaujinimo metu nesuderinamos sąsajos bus atjungiamos iki tol, kol gamintojas neišleis atnaujintos versijos. Jei tai taps realybe, naujos “Android" versijos vartotojus pasieks daug greičiau.

Kartu pranešama, kad „Google“ naujoje „Android 4.2“ versijoje įdiegs technologiją „Project Roadrunner“, kuri turėtų žymiai pagerinti mobiliojo įrenginio autonominio darbo laiką. Prieš tai įdiegta technologija „Project Butter“ padidina bendrą „Android 4.1“ sąsajos produktyvumo lygį.

„Google Play“, jei tikėti gandais, bus patobulinta eile naujų funkcijų, tokių kaip personalizuota paieška, neprivalomų reklaminių kampanijų integracija į pranešimų centrą, patobulinimai mikroapmokėjimų ir transakcijų aplikacijų viduje ir t.t. Tikimasi, jog bus išplėstos „Google Now“ galimybės: tarnyba galės padėti naujokams įsisavinti bazines platformos funkcijas, iš esmės bus atnaujintas ir integruotas vaizdinės medžiagos grotuvas.

Iki šių metų pabaigos (o gal net ir iki spalio mėnesio galo) mes turėtume sužinoti apie tai, kurie iš šių gandų buvo tiesa ir kurie taps neatsiejama „Android 4.2“ dalimi, o kokie taip ir liks gandais (o galbūt atsiras dar vėlesnėse operacinės sistemos versijose). Kartu reikia pripažinti, jog ganduose aprašyta nauja „Nexus“ koncepcija atrodo gana patraukli ir perspektyvi.


Šiame straipsnyje: android

NAUJAUSI KOMENTARAI

blackR

blackR portretas
"patraukli ir perspektyvi" toki straipsni skaitydami old scool programeriai aka hacheriai turbut jaustu neapsakoma sielvarta o tie kas is ju negyvi turbut grabuose vartosi...kalbu apie tuos zmones kurie interneta pradejo kultivuoti ir tikejosi kad informacija turetu butu prieinama visiems...yra riba is ko galima daryti pinigus ir is ko nereiktu...Dark Times Indeed :(
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių