Kokie yra patys rečiausi gyvūnai pasaulyje? (foto)

Mokslininkų skaičiavimais, kasmet nuo Žemės paviršiaus išnyksta bent 27 tūkst. gyvūnų rūšių. Kokie dabar yra patys rečiausi gyvūnai pasaulyje?

2012 m. Galapaguose nugaišo vėžlys Vienišius George‘as. Manoma, kad jis turėjo būti maždaug 100 metų amžiaus.

George‘as buvo paskutinis savo rūšies atstovas. Jų buvo ir daugiau, tačiau visi buvo išžudyti brakonierių. Remdamasis šia vėžlių rūšimi Ch. Darwinas sukurė evoliucijos teoriją. O dabar šie vėžliai išnyko amžiams. Tačiau tokių kaip vienišius George‘as yra ir daugiau.

5 vieta. Ties išnykimo riba dabar yra Iberijos lūšis, kurių pasaulyje yra ne daugiau nei 100. Šie gražūs gyvūnai nyksta būtent dėl žmonių veiklos.

4 vieta. Mieloji beždžionėlė tarsjeras (ilgakulnis). Manyta, kad šie gyvūnėliai išnyko prieš kelis tūkstančius metų, tačiau 2008 m. juos netikėtai aptiko vienos ekspedicijos dalyviai. Jeigu beždžionėlė išnyks, neteksime vienintelio vabzdžiaėdžio primato pasaulyje.

3 vieta. Javos raganosių dabar yra tik 40. Deja, ir vėl kaltas žmogus...

2 vieta. Havajų varna (arba „Alala“) ėmė nykti, kai žmonės apsigyveno vis didesnėje teritorijoje. Galiausiai, dėl ligų, kačių, šunų ir panašiai, Havajų varnų liko vos 100. Kadangi visos jų gyvena nenatūralioje aplinkoje, rūšis laikoma išnykusia gamtoje.

1 vieta. Gėlavandeniai Baiji delfinai aptinkami tik Jangdzės upėje (Kinija). Delfinų tiek mažai, kad jie nebegali daugintis ir laikomi išnykusiais.


Šiame straipsnyje: Gyvūnairūsysįdomumokslas

NAUJAUSI KOMENTARAI

labai gaila

labai gaila portretas
maciau filmuka apie tuos mielus ilgakulnius, jie yra naktiniai ir juos labai naikina vietiniai, nes tiki prietarais, kad juos isvydus jie nesa nelaime, vietinis pasakojo, kad pamacius tokia "pabaisa" reikia ji uzmust

o

o portretas
Kodėl jų neklonuoja? Tikrai geriau nei koks mamutas
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių