Kodėl „Google Nexus 4“ nepalaiko LTE technologijos?

Naujas firminis išmanusis telefonas „Google Nexus 4“, kurio gamyba užsiima LG, anonsuotas pačioje spalio mėnesio pabaigoje, o prekyboje jis turėtų pasirodyti artimiausioje ateityje (kalbama apie lapkričio vidurį). Jo pirkėjams teks susitaikyti su tuo, jog įrenginys nepalaiko 4G LTE duomenų perdavimo technologijos. Kodėl gamintojas pasirinko tokį sprendimą?

Įrenginys su gana pažangiomis specifikacijomis tapo maloniu siurprizu „Android “gerbėjams, kadangi šalia galingų komponentų galima rasti ir „grynakrauję“ „Google“ operacinę sistemą be jokių trečiųjų šalių priedų.

Vis tik šalia neginčijamų privalumų „Nexus 4“ turi ir vieną trūkumą – išmanusis telefonas nepalaiko ketvirtos kartos LTE mobiliojo ryšio tinklų, kurie dabar aktyviai diegiami mobiliojo ryšio operatorių visame pasaulyje.

Įrenginyje nėra 4G modulio, nežiūrint netgi į tai, jog dauguma flagmanų su galinga aparatine įranga tokią galimybę palaiko. Šiuo atžvilgiu situaciją nusprendė iškristalizuoti „Google“ viceprezidentas Andy Rubin.

LTE atsisakymas su sąmoningas žingsnis, ir tai susiję su dar ne itin plačiai išvystyta infrastruktūra. A. Rubin pažymėjo, kad skirtingi operatoriai visame pasaulyje naudoja skirtingus 4G diapazonus, todėl universaliam sprendimui išleisti reikėjo ryšio modulio, kuris palaikytų visus šiuos standartus. Dėl to išmanusis telefonas būtų tapęs brangesniu, o baterijos darbo laikas smarkiai sutrumpėtų.

Andy Rubin pabrėžė, kad LTE padengimo zona vis dar nedidelė, mobilieji tinklai realybėje veikia kaip hibridinė architektūra su keliais standartais vienu metu. Kompanija bandė žaisti šiuos „žaidimus“ su „Galaxy Nexus“, tačiau tiek kūrėjai, tiek ir vartotojai galų gale liko vis tiek nepatenkinti.


Šiame straipsnyje: googlenexusGoogle Nexus 4

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių