Ko paaugliai ieško internete?

Šių metų pradžioje kompanija „Symantec“ pasiūlė vartotojams naują on-line servisą „Norton Online Family“, skirtą monitoringui ir apribojimams internete nepilnamečių vartotojų tarpe.

Suvedę pirmųjų 6 mėnesių darbo rezultatus ir išanalizavę daugiau nei 3,5 milijonus interneto paklausimų, kompanija sudarė portalų reitingą, kurie – populiariausi paauglių tarpe, praneša BBC News.

Žodis „seksas“ - ketvirtas paauglių tarpe

?ie, kuriems reikalinga nuolatinė tėvų kontrolė dažniausiai lankosi portale „YouTube“ ir naudojasi paieškos sistema „Google“. Trečioje vietoje – socialinis tinklas „Facebook“. Resursas „MySpace“ užima penktą vietą, o paieškos sistema „Yahoo!“ – septintą.

Nepaisant to, kompanijos „Symantec“  specialistai skambina pavojaus varpais. Paaiškėjo, kad naršydami po internetą paaugliai ieško ne tik medžiagų mokyklos referatams parašyti, bet juos labai traukia ir suaugusiųjų temos. Pagal paklausimų kiekį ketvirtąją reitingo lentelę užima žodis „seksas“, o 6- ąją –„porno“.

Siūlo kontroliuoti vaikų „pasivaikščiojimus“ po internetą

Todėl tarnyba „Norton Online Family“ gali pasiūlyti tėvams blokuoti priėjimą savo vaikams prie nepageidautinų portalų, kurie įrašyti į „juodąjį sąrašą.“ Taip pat sužinoti, kada vaikas užsuka į atitinkamą portalą ir užfiksuoti jo tikslų naudojimosi laiką. Be to, speciali sistema nusiunčia elektroniniu paštu tėvams pranešimą, jei vaikas, pavyzdžiui, pameluoja savo gimimo metus,  užpildydamas anketą, kad galėtų patekti į „draudžiamą“ portalą.

Taip pat tėvai gali stebėti vaiko veiksmus nesislapstydami. Nedidelė programa, įrengta kompiuteryje, įspėja nepilnametį vartotoją, kad tėvai gali kontroliuoti jo „pasivaikščiojimus“ po internetą.


Šiame straipsnyje: seksaspaauglystė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių