Klasika ir Afrikos ritmai - Pažaislio festivalyje

Artėjantį savaitgalį Pažaislio muzikos festivalis vėl kviečia į keturis koncertus. Birštono kultūros centre  ketvirtadienį 19 val. grieš styginių orkestras „Camerata Klaipėda", solistai Vilhelmas Čepinskis ir Guoda Gedvilaitė.

V.Čepinskio suburtas trylikos jaunų talentingų muzikantų kolektyvas pelnė pripažinimą ne tik Lietuvoje, bet ir Europos šalyse. Su šiuo kolektyvu koncertuos talentinga pianistė Guoda Gedvilaitė, šiuo metu gyvenanti ir dirbanti Vokietijoje. 1998-2000 m. Guoda ir Vilhelmas grojo kartu. Jų duetas pelnė stulbinamą pasisekimą Vokietijoje, Prancūzijoje, Kanadoje ir JAV, buvo įrašyta kompaktinė plokštelė.

Vytauto Didžiojo universiteto Didžiojoje auloje rugpjūčio 8 d. 18 val. klausysimės Lietuvos kamerinio orkestro ir rusų violončelininko Deniso Šapovalovo. Prestižinio P.Čaikovskio konkurso laureatas (1998), V.Spivakovo vadovaujamo orkestro „Maskvos virtuozai" solistas, daugybės konkursų nugalėtojas, žymiausių festivalių Europoje, Azijoje ir Amerikoje dalyvis D.Šapovalovas išsiskiria ypatingu talentu ir menine branda. Muziko  repertuaras  įspūdingas  - jame sudėtingiausi visų epochų kūriniai violončelei.

Egzotikos mėgėjai neturėtų praleisti progos susipažinti su afrikiečių ansambliu „Amafrica" iš Senegalo, kuris Ryšių istorijos muziejaus kiemelyje (Rotušės a. 19) rugpjūčio 9 d. 18 val. atliks tradicines Senegalo dainas, lydimas mušamųjų instrumentų. Mušamieji yra svarbiausi ritualiniai ir muzikavimo įrankiai Afrikos kultūroje, tad ir jų įvairovė nepaprastai didelė - nuo mažyčių būgnelių iki pribloškiamo dydžio tamtamų, kuriuos mušdamas muzikantas pasilypėja ant specialių kopėtėlių.

Rugpjūčio 8 d. 17 val. Jurbarko krašto muziejuje, o rugpjūčio 10 d. 17 val. Mykolo Žilinsko dailės galerijoje Kaune išgirsime muzikuojant tris jaunus menininkus: Vytautą Sriubikį (fleita), Povilą Bingelį (fagotas) ir Daumantą Kirilauską (fortepijonas). Puikūs solistai šį kartą susibūrė į kamerinį ansamblį, nes, anot D.Kirilausko „muzika viena - nuo baroko iki R&B, svarbiausia ja džiaugtis". 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių