Klaipėdiečiams istoriją primins „Antis“

Klaipėdiečiai savaitgalį minės dvi šventes - Sąjūdžio 20-metį ir Valstybės dieną. Parodos, iškilmingos ceremonijos ir legendinės grupės koncertas - šventiniai renginiai, kurie turėtų sudominti ir jauną, ir seną, rašo „Klaipėda".

Uostamiesčio Sąjūdžio iniciatyvinės grupės 20-mečiui paminėti koordinatorius Algirdas Grublys žadėjo, jog jie tikrai nenuvils klaipėdiečių.

„Didelį įspūdį turėtų palikti Teatro aikštėje sekmadienį atidaroma paroda „20 Sąjūdžio žingsnių". Joje žmonės galės išvysti fotografijų, atspindinčių 1988 - 1990 metų Klaipėdos sąjūdžio veiklą. Jose - ekologiniai žygiai, mitingai, paminklų atkūrimas. Tai bus didelės, įdomios nuotraukos. Manau, tūkstančiai klaipėdiečių atpažins save to laiko fotografijose", - žadėjo pašnekovas.

Planuojama, jog paroda liks Teatro aikštėje visą vasarą, o rudenį keliaus po Klaipėdos mokyklas.Tačiau pagrindiniu Sąjūdžio jubiliejaus paminėjimo akcentu vadinamas legendinės  grupės „Antis" koncertas.

„Sunkiai, bet pavyko juos prisikviesti. Klaipėdos sąjūdžio įkūrimą siejam su „Anties" koncertu, nes kaip tik liepos 6 dieną prieš 20 metų Vasaros estradoje vyko šios grupės koncertas. Jo metu buvo leista užlipti ant scenos su trispalve ir paskelbti, kad uostamiestyje taip pat susikūrė Sąjūdžio iniciatyvinė grupė. Dėl to mes labai prašėme, kad grupė atvyktų į Klaipėdą ir pakartotų 20 metų senumo aidą", - istoriją priminė A.Grublys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių