Kinuose - originaliausias T.Kitano filmas „Garbė režisieriui"

Nepailstančia kūrybine energija trykštantis japonų režisierius Takeshi Kitano po ilgos pertraukos Lietuvos žiūrovams vėl pristato naujausią savo filmą „Garbė režisieriui".

Paskutinė gangsterių filmais išgarsėjusio japono Lietuvoje rodyta juosta buvo estetiškosios „Lėlės".

Nuo rugsėjo 12 dienos pradedama rodyti „Garbė režisieriui" - tai originali, kupina beribės fantazijos ir savotiška paties režisieriaus kūrybos analizė. 28 metų patirtį kine turintis Takeshi Kitano vis dar ieško atsakymo į klausimą, koks turėtų būti labiausiai žiūrovų mėgstamas filmas?

Filmo „Garbė režisierius" herojus - nelaimėlis Kitano (jį vaidina pats T.Kitano), sprendžiantis dilemą kurti ar nekurti? Viešai paskelbęs, jog nebekurs gangsterių filmų, jis pažadą ištesėjo, tačiau lyg tyčia nesugebėjo susukti nė vieno žiūrovų simpatijas užkariavusio ir reikiamą bilietų kiekį pardavusio filmo. Atėjo metas eksperimentams su populiariais žanrais.

Kitano trokšta sukurti kažką komercinio, kad į kino teatrus veržtųsi žiūrovai ir šluotų bilietus. Tačiau neįtikėtinai ekscentriškos idėjos ir dar keistesni jų įgyvendinimo metodai priverčia sunerimti prodiuserius, kurie atsisako finansuoti kitą režisieriaus darbą.

Likimo vėtytas ir mėtytas Kitano ryžtasi už savo pinigus sukurti istoriją apie aferisčių šeimynėlę. Apsukrioji mamytė ir prabangaus gyvenimo išsiilgusi dukrelė planuoja apvogti sąžiningą žmogų, kurį vaidina Takeshi Kitano susigalvotas alter ego Beat Takeshi. Nuo šio momento prasideda visiškai nenuspėjami įvykiai, kurie gali sužlugdyti Žemės planetą.

Estetiškas Takeshi Kitano humoras, neblėstantis originalumas ir žaisminga gyvenimo filosofija - tokia yra „Garbė režisieriui".



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių