Kinijos archeologai rado 2 400 metų senumo sriubos puodą

Kinijos archeologai paskelbė radę bronzinį puodą su prieš maždaug 2 400 metų išvirtos sriubos liekanomis, kuris buvo iškastas netoli senovinės sostinės Sijano, pirmadienį pranešė valstybinė žiniasklaida.

"Kaulų sultinio sriubos rasta pirmąkart per Kinijos archeologijos istoriją, - dienraštis "Global Times" citavo Šansi provincijos archeologijos instituto ekspertą Liu Daiyuną (Liu Dajuną). - Šis atradimas svarbus tiriant valgymo papročius ir kultūrą Priešiškų karalysčių laikotarpiu (475-221 metais prieš mūsų erą)".

Sriubos su kaulais liekanų buvo rasta nedideliame sandariai uždarytame bronziniame inde, kuris buvo aptiktas kasinėjant vieną kapą. Šie tyrimai buvo atliekami ruošiantis išplėsti oro uostą Siane, kurio apylinkėse taip pat rasta garsioji terakotinių karių armija, nurodė dienraštis.

Kaip rašo "Global Times", inde buvęs skystis ir kaulai oksiduojantis bronzai nusidažė žalia spalva. Mokslininkai atliks tolesnius tyrimus, siekiant įsitikinti, ar šis skystis iš tikrųjų buvo sriuba, taip pat nustatyti jos sudėtines dalis.

Archeologai šiame kape rado kitą bronzinį indą, kuriame esama bekvapio skysčio - galbūt vyno. Ekspertai mano, kad šiame kape tikriausiai buvo palaidotas koks nors žemvaldys arba karys, nurodė laikraštis.

Sianas buvo Kinijos sostinė ilgiau nei 1 100 metų. Šio miesto apylinkėse rastas pirmojo Kinijos imperatoriaus Čin Ši Huangdi, kuris suvienijo šalį 221 metais prieš mūsų erą, mauzoliejus ir terakotinių karių armija.


Šiame straipsnyje: puodasarcheologija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių