Kinija paskelbė pasiekusi proveržį branduolinio kuro gamyboje

Kinijos mokslininkai padarė proveržį branduolinio kuro perdirbimo technologijose, kuris gali išspręsti visas problemas dėl apsirūpinimo uranu, pirmadienį pranešė valstybinė žiniasklaida.

Kinijos nacionalinės branduolinės korporacijos mokslininkų išrastas metodas leidžia iš naujo panaudoti apšvitintą branduolinį kurą, nurodė Kinijos centrinė televizija.

"Kinijos išžvalgytų urano išteklių būtų pakakę tik 50-70 metų, tačiau dabar jų pakaks 3 000 metų", - sakoma pranešime.

Šis pasiekimas bus labai svarbus Pekino planams padidinti alternatyvių energijos šaltinių dalį Kinijos energetikoje, siekiant sumažinti taršą ir užsitikrinti energetinį saugumą.

Pernai Kinija pralenkė Japoniją ir pagal bendrąjį vidaus produktą (BVP) yra antroji šalis po Jungtinių Valstijų. Pekinas siekia, kad iki 2020 metų iš atsinaujinančių šaltinių būtų gaunama 15 proc. visos šalyje pagaminamos energijos.

Iki 2020 metų Kinija planuoja padidinti savo branduolinių jėgainių galią iki 70-80 gigavatų, o jų tiekiama energija sudarytų apie 5 proc. visos pagaminamos, nurodoma valstybinės žiniasklaidos pranešimuose.

Vyriausybė anksčiau buvo paskelbusi sieksianti, kad atominių elektrinių bendra galia pasiektų 40 gigavatų.

Šiuo metu Kinija kasmet išgauna apie 750 tonas urano, tačiau iki 2020 metų, kai bus padidinti branduolinių jėgainių pajėgumai, metinis urano suvartojamas gali išaugti iki 20 tūkst. tonų, pranešė dienraštis "China Daily".


Šiame straipsnyje: branduolinis kurasUranas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Banys

Banys portretas
Bijau, kad tai proveržis ne kuro gamyboje, o naujo tipo reaktoriai. Bet tai jau keliasdešimt metų žinomas dalykas, jokia amerika čia neatrasta. Žurnalistai turėtų susirūpinti teikiamos medžiagos informatyvumu, bent jau nuorodas į šaltinius pateiktų.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių