Keturi mokslininkai įvertinti Baltijos šalių akademijų medaliais

Vilniuje vykstančioje XII-ojoje Baltijos šalių intelektinio bendradarbiavimo konferencijoje už reikšmingus darbus visam Baltijos regionui apdovanoti keturi mokslininkai.

Baltijos šalių akademijų mokslo medalis įteiktas kalbininkui, istorinės kalbotyros specialistui Zigmui Zinkevičiui. Jis išleido per 50 knygų ir paskelbė daugiau nei tūkstantį mokslinių ir taikomojo pobūdžio straipsnių. Kalbininkas apdovanotas už reikšmingus Baltų tyrimu ir tarptautinių ryšių stiprinimą Baltijos regione.

Už reikšmingus Baltijos regiono geologinės istorijos ir priešistorinių stuburinių tyrimus apdovanotas Profesorius iš Latvijos, paleontologas Ervinas Luksevicius.  

Už svarų indėlį į baltistikos tyrimus ir šios mokslo srities populiarinimą visame pasaulyje medalis įteiktas Pietro Umberto Dini. Šio italų kalbininko baltisto tyrinėjimų sritys – istorinė gramatika, baltų kalbų ryšiai su kitomis indoeuropiečių kalbomis, prūsų kalba, senieji latvių ir lietuvių kalbų paminklai, baltų kalbų tyrinėjimo istorija, bibliografija. Pats svarbiausias P. U. Dini baltistikos veikalas „Baltų kalbos“ paskelbtas italų, lietuvių ir latvių, rusų anglų kalbomis, apdovanotas 

Ketvirtasis laureatas – neurologijos ir neurochirurgijos specialistas iš Estijos Ain-Elmaras Kaasikas.   Jis apdovanotas už veiklą, stiprinant Baltijos šalių akademijų narių ryšius mokslo etikos srityje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių