Keistuolių 20-mečio koncertuose – seniai matyti veidai

Keistuolių 20-mečio koncertuose pasirodys ne tik visų trijų teatro kartų aktoriai, bet ir scenoje seniai matyti veidai. Nuotaikingas dainas dovanos teatro žiūrovų jau senokai regėti Sigutis Jačėnas ir Robertas Aleksaitis bei nuo muzikaliųjų Keistuolių neatsiejamas Andrius Kulikauskas.

„Esame pirmasis privatus ir nepriklausomas teatras Lietuvoje, sulaukęs 20 metų, todėl dalyvauti šventėje kviečiami visi Keistuoliams ir jų žiūrovams svarbūs žmonės. „Keistuolis" yra tokia būsena, kuri išlieka visą gyvenimą, tad bus smagu ir vėl susitikti visiems ant scenos", - sakė vienas Keistuolių teatro įkūrėjų, režisierius Aidas Giniotis.

Keistuolių teatrą 1989 metais įkūrė A.Giniotis, S.Jačėnas ir Ilona Balsytė. Aktorius S.Jačėnas vaidino visuose pirmuosiuose Keistuolių spektakliuose: „Dainelė šypseną pratęs", „Kitą kartą", „Paveikslas". Keistuolių teatrą jis paliko dar 1991-aisiais, tačiau keleriems metams prabėgus jo ir Keistuolių keliai vėl susikirto. Aktorius vaidina teatro spektakliuose „Marius ir Miglė" bei šį rudenį atnaujintame muzikiniame reviu „Taisyklė Nr.1, arba Sapnuoti Vilnių draudžiama".

1989-1997 metais teatre vaidinęs R.Aleksaitis sukūrė įspūdingiausius Keistuolių personažus. Su varna Albertina ir Bailiuoju Liūtu užaugo daugelis Keistuolių gerbėjų, o legendiniai spektakliai „Aukštyn kojom", „Smaragdo miesto burtininkas" ir „Jonas kareivis" tapo Lietuvos teatro bei televizijos klasika.

A.Kulikauskas į teatrą buvo pakviestas 1991 metais. Jame talentingas ir originalus muzikantas praleido beveik 10 metų: kūrė muziką ir aranžuotes daugumai Keistuolių spektaklių.

Gruodžio 22-30 dienomis vyksiančiuose Keistuolių teatro jubiliejiniuose koncertuose Šiauliuose, Kaune ir Vilniuje skambės geriausios ir populiariausios dainos ir dainelės iš įvairiausių muzikinių spektaklių vaikams bei suaugusiesiems. Scenoje vėl pasirodys visų pamėgti ir jau legendomis tapę Keistuolių teatro spektaklių personažai.


Šiame straipsnyje: keistuoliaiteatrasbalsytė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių