Keisčiausi planetos gyvūnai (nuotraukos)

Motina gamta stebina augalų ir gyvūnų rūšių įvairove, prie kai kurių jų žmogaus akis tiesiog nėra pratusi. Siūlome susipažinti su keisčiausiais planetos gyvūnais.

AYE-AYE

Lemūrams priskiriama didžiausių naktinių primatų rūšis Žemėje. Šie gyvūnėliai daugiausiai gyvena Madagaskare. Vietiniai čiabuviai tiki, kad jie neša mirtį ir nelaimes, todėl vos tik pamačius tokį kaimelyje - iš karto griebiamasi ginklo.

Žvaigždžiasnukis

Žvaigždžiasnukiai kurmiai priklauso vabzdžiaėdžių žinduolių genčiai ir gyven Šiaurės Amerikoje.Mokslininkai jau ilgai spėlioja, kodėl šio kurmio snukelis primena žvaigždę. Vieni teigia, kad tokia forma veikia kaip savotiška „antena“, kiti - pagalba visiškai aklam gyviui susivokti aplinkoje.

Meksikos aksolotlis

Aksolotliai - 10-20 cm ilgio meksikinės salamandros lervos. Egzotiškas gyvūnėlis yra labai draugiškas ir mėgsta žaisti.Tiesa, nors aksolotliai ir keisti, žmonės juos labai mėgsta auginti savo namuose įrengtuose akvariumuose.

Angoros triušiai

Triušiai ir kiškiai daugeliui asocijuojasi su švelniu kailiuku ir mielu veideliu. Visų mielų kiškių karaliumi galima vadinti dekoratyvinius angoros triušiukus. Tai - viena seniausių Turkijoje veisiamų triušių veislė.

Didysis Izopodas

Didieji izopodai retai kada pasirodo žmonėms, mat gyvena giliai Atlanto ir Ramiojo vandenynuose. Jų ilgis dažnai siekia 19-36 centimetrus, o svoris - apie 1.7 kg.Izopodai pirmą kartą aprašyti tik XIX a.

Plikasis smėlrausis

Smėlrausiai - urvus rausiantys Rytų Afrikos gyventojai. Nedideli, vos 8-10 cm ilgio gyvūnėliai yra taip gerai prisitaikę, kad gali išgyventi daug anglies dvideginio turinčiose vietose. Mokslininkams dar nei viename smėlrausyje nepavyko rasti natūraliai susidariusių auglių, todėl tikimasi, kad jie ateityje padės ieškant vaistų nuo vėžio.

Pūkuotasis vikšras

Šie vikšrai yra patys nuodingiausi visoje Šiaurės Amerikoje. Jų ilgis siekia apie 32-36 mm.

Raudonoji panda

Raudonoji arba mažoji panda dažniausiai yra vos 55 cm ūgio. Baukštūs žvėreliai gyvena miškais apaugusiuose kalnuose ir bambukų džiunglėse nuo Nepalo iki Butano ir nuo Pietų Kinijos iki Centrinės Kinijos rytinės dalies.

Žuvis-lašas (Psychrolutes marcidu)

Tikrai ne patys maloniausi gyvūnai žmogaus akiai. Jie gyvena prie Australijos ir Tasmanijos krantų. Jų kūnas primena bekaulę gleivėtą masę.


Šiame straipsnyje: Gyvūnaiįdomu

NAUJAUSI KOMENTARAI

Nu jo

Nu jo portretas
Maciau zmoniu ziauresniu,reikejo ir cia idet
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių